Iar a cantat cucuveaua pentru Ghita. Deputatul a primit o este foarte proasta din partea magistratilor

politica

Deputatul Sebastian Ghita ramane sub control judiciar pe cautiune si cu interdictia de a parasi tara, in dosarul in care este judecat alaturi de fostul sef al Politiei Judetene Prahova Viorel Dosaru, fostul sef al DGA Prahova Constantin Ispas si de Liviu Tudose si Aurelian Mihaila, fosti procurori sefi ai Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, dupa ce instanta suprema i-a respins contestatia, decizia fiind definitiva, scrie News.ro.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus mentinerea controlului judiciar pe cautiune luata de procurorii DNA Ploiesti in cazul lui Sebastian Ghita si i-a respins ca neintemeiata cererea de modificare a continutului masurii preventive, respectiv de ridicare a interdictiei de a parasi tara.

De asemenea, instanta a mentinut masura controlului judiciar pentru Liviu Tudose.

Sebastian Ghita, acuzat in mai multe dosare de coruptie, candideaza pentru un nou mandat de parlamentar, el ocupand locul al doilea pe lista PRU pentru Camera Deputatilor.

La sfarsitul lunii iunie, procurorii DNA Ploiesti l-au trimis in judecata pe Sebastian Ghita pentru dare de mita, cumparare de influenta, santaj, spalare de bani, folosirea de informatii nepublice sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, precum si pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

In acelasi dosar au fost trimisi in judecata procurorii Liviu Tudose si Aurelian Mihaila, care au avut functii de conducere in Parchetul Curtii de Apel (PCA) Ploiesti, fostul sef al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova Viorel Dosaru si fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Prahova Constantin Ispas.

In 6 octombrie, instanta suprema a decis sa retrimita dosarul la DNA, pentru ca procurorii sa stabileasca daca il mai trimit in judecata pe procurorul Liviu Tudose si pentru savarsirea infractiunii de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, dupa ce instanta a anulat o declaratie de martor care apoi a fost folosita ca proba in acuzarea acestuia.

Instanta a mentinut atunci, pe o perioada de 60 de zile, incepand din 5 octombrie, controlului judiciar pe cautiune dispus in cazul lui Sebastian Ghita, dar a admis cererea deputatului de modificare a obligatiilor din continutul masurii preventive si a ridicat interdictia de parasire a tarii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: