Iar au innebunit PSD-istii. Ghinea: „Ati alungat-o din tara pe Kovesi si ati dat de dracu iar. Nu veti putea fura bani de la PNRR, a inceput sa functioneze Parchetul European”

politica

Cristian Ghinea, PNRR, Marcel Ciolacu, prost

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, le-a readus aminte parlamentarilor PSD, luni, in timp dezbaterii motiunii simple impotruva sa ca Laura Codruta Kovesi este sefa a Parchetului European. „Ati alungat-o din tara si ati dat de dracu iar”, a spus Ghinea ironic, in vociferarile PSD.

„Am prevazut in plan un sistem foarte strict de monitorizare si preventie a fraudelor. Asta este. Ghinion pentru PSD. Nu veti putea spagui, nu veti putea fura bani de la PNRR. A inceput sa functioneze si Parchetul European. Doamna Kovesi sa va pazeasca. Hai, aplauze pentru doamna Kovesi, avem o romanca la sefia unei institutii europene. Ati alungat-o din tara si ati dat de dracu iar”, le-a spus Ghinea parlamentarilor PSD.

”Domnule Ciolacu, tinem pariul da? Daca e respinsa motiunea, astept sa faceti un gest de onoare si sa va dati demisia. PSD nu intelege nimic din fondurile europene. Vom merge mai departe si aceasta coalitie face bine pentru Romania”, a mai declarat Ghinea.

Textul motiunii este un banc prost, sunt cinci mari minciuni in document care se pot verifica usor din informatii publice, a declarat ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, in plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea motiunii simple depuse de PSD impotriva sa.

„Am citit textul motiunii. Este un banc prost. Am tot spus la dezbaterile din comisiile de afaceri europene ca ar fi bine sa discutam pe bune, serios, asezat despre fondurile europene. Vad si azi aici ca nu am cu cine. Domnule Ciolacu, sa nu publicati pe Facebook textul motiunii ca va suspenda contul pentru fake news”, a declarat ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene.

In ceea ce priveste acuzatia potrivit careia Romania pierde bani multi in fiecare zi, ministrul citat a mentionat ca pana acum au intrat in tara 1,6 miliarde de euro iar alti 2,3 miliarde de euro vor intra pana in luna decembrie.

„Sunt 5 mari minciuni in aceasta motiune pe care oricine le putea verifica usor din informatii publice. Trebuie doar sa cititi. Prima minciuna gogonata: va plangeti in motiune ca in fiecare zi Romania pierde multi bani. Adevarul este ca in anul acesta au intrat in Romania pana acum 1,6 miliarde de euro din fonduri structurale. Asta inseamna 10 milioane de euro in fiecare zi, daca impartim pe ore inseamna 440.000 de euro pe ora, adica aproape jumatate de milion de euro pe ora bani intrati efectiv in tara in acest an. Si asta inainte de PNRR. Acesta este adevarul, gasiti informatia pe site-ul MIPE. Alte 2,3 miliarde de euro aflate in procesare, bani care vor intra in tara pana in decembrie. Spuneti in motiune: faptele si cifrele vorbesc. Da, cifrele vorbesc si va fac de ras”, a afirmat Cristian Ghinea.

Plenul Camerei Deputatilor s-a intrunit, luni, pentru a dezbate motiunea simpla a PSD impotriva ministrului Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, votul urmand sa fie dat marti.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: