Iar au lucrat hoteste, noaptea. Ordonanta de urgenta privind modificarea legilor penale a fost adoptata pe furis. Dragnea a scapat

news

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a anuntat, marti noapte, ca guvernul a dat o ordonanta de urgenta privind modificarea legislatiei penale.

„Ordonanta de urgenta a Codului penal si Codului de Procedura Penala a fost adoptata. Am pus in concordanta deciziile CCR. Am tinut cont de observatiile si sugestiile CCR”, a anuntat Iordache.

„La abuz in serviciu, acea plangere prealabila pe care cetatenii au invocat-o a fost eliminata. Cuantumul a ramas in valoare de 200.000 de lei. Ce e sub 200.000, nu e sanctionat penal dar paguba se recupereaza“, a mai spus Iordache despre abuzul in serviciu. Nu va fi nimeni sanctionat sub aceasta suma, dar prejudiciul se va recupera in civil. Intrebat daca Liviu Dragnea beneficiaza de actualele modificari, Iordache a spus ca ordonanta nu s-a dat in favoarea unor persoane particulare.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz in functie, prejudiciul fiind de putin peste 100.000 de lei, deci intra sub pragul 200.000 de lei.

Pe un ton agresiv, Iordache a refuzat sa raspunda la intrebarile dificile ale presei, repetind mereu ”alta intrebare”.

De asemenea, a fost adoptata si ordonanta privind gratierea unor pedepse.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: