news

Iar crapa PSD-ul de nervi. Succes al programului privind amanarea ratelor la banci, cati romani au apelat la aceasta facilitate

Un numar de 152.000 de clienti ai sistemului financiar-bancar au beneficiat pana in prezent de prevederile Ordonantei 37 privind amanarea ratelor iar totalul creditelor cu rate amanate pana la 9 luni este de aproximativ 3,3 miliarde de lei, potrivit ministrului Finantelor, Florin Citu.

Premierul Ludovic Orban, ministrul Finantelor, Florin Citu, si seful Cancelariei premierului, Ionel Danca, s-au intalnit vineri dimineata cu reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor. Discutiile au vizat programul IMM Invest, amanarea ratelor la banci si programul de relansare a economiei, potrivit ministrului Finantelor.

„Scopul intalnirii a fost acela de a relaxa sau de a face toata aceasta procedura sa fie mai simpla pentru ca banii sa ajunga la cei care au nevoie cat mai rapid. Am discutat si despre celalalt program pe care l-am derulat impreuna cu sistemul financiar bancar si care este un succes, cel de amanare a ratelor clientilor la banci. In acest moment, prin Ordonanta 37 au beneficiat 152.000 de clienti ai sistemului financiar-bancar insumand cam 3,3 miliarde de lei totalul creditelor cu rate amanate pana la 9 luni. Este un program care a functionat foarte rapid, sistemul financiar-bancar s-a mobilizat si a procesat rapid toate cererile. Oricum am prelungit perioada de solicitare a amanarii ratelor pana la 15 iunie”, a afirmat Citu intr-o conferinta comuna cu presedintele Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Sergiu Oprescu, citat de Agerpres.

Citu a subliniat, in context, ca o mare parte dintre programele care vor fi implementate de autoritati depind de buna functionare a parteneriatului cu sistemul financiar-bancar si de sanatatea acestuia din urma.

„Am discutat, in al treilea rand, despre programul de relansare a economiei pentru ca stim ca relansarea economica se face prin intermediul parteneriatului cu sistemul financiar bancar. Banii in economie ajung nu doar de la Guvern. Modul in care Guvernul transmite bani in economie se face si prin intermediul sistemului financiar-bancar. Iar sistemul bancar are expertiza si are si canalele de a transfera acesti bani catre sectoarele performante. De aceea, o mare parte din programele pe care le vom implementa in viitor depind de functionarea acestui parteneriat si de sanatatea sistemului financiar-bancar. Programul pentru companiile mari, care a fost aseara intr-o prima citire in sedinta de Guvern, va avea nevoie de sustinerea sistemului financiar bancar. O intalnire foarte buna si care nu a mai avut loc pana acum la acest nivel”, a subliniat ministrul citat.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Jurnalista Adina Florea acuza ca a fost violata de Razvan Baltaretu, fost redactor-sef Vice: „Azi sunt suficient de puternica sa o spun”

Jurnalista Adina Florea l-a acuzat, public, marti, pe Razvan Baltaretu, fost redactor-sef al revistei Vice,…

2 ore ago

La doar o zi dupa ce Nicusor Dan le-a promis bucurestenilor o noua sala polivalenta, Gabriela Firea anunta ca vrea sa construiasca o sala „multifunctionala” de 20.000 de locuri

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, propune in programul sau electoral, la capitolul "Cultura",…

26 de minute ago

Germania: Zece persoane ranite de fulger, la Dresda. Doua au fost resuscitate dupa ce au intrat in stop cardiac

Zece persoane au fost ranite, unele in stare grava, in urma unui fulger care a…

3 minute ago

Vicepremierul Neacsu i-a pacalit pe angajatii Guvernului, acestia anunta ca greva continua: „Nu s-a intamplat ce a promis”

Angajatii din Aparatul de lucru al Guvernului Romaniei anuntat ca greva japoneza continua. El il…

2 ore ago

Budapesta continua sa blocheze inceperea negocierilor pentru aderarea Ucrainei la UE. Oficialii de la Bruxelles trec la actiune

Oficialii de la Bruxelles fac presiuni pentru a incepe negocierile oficiale cu privire la aderarea…

37 de secunde ago