Iar innebuneste Dorneanu. Presedintele Iohannis anunta ca „este nevoie de modernizarea CCR”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni, ca este de acord cu o reformare a CCR, insa prioritatea acum este repararea legilor justitiei.

„Premierul a vorbit de o reforma a CCR. Considerati ca se impune o reforma a CCR in ce priveste componenta curtii sau o reforma mai larga?”, a fost intrebat presedintele de o jurnalista la conferinta de presa.

Iohannis a adus aminte de modul in care CCR a blocat alegerile anticipate si a promis ca CCR va fi „modernizata”.

„Cu siguranta, acum trebuie sa ne ocupam, daca vorbim despre legislatie, prima data despre legile justitiei, care trebuie reformate. Asta este etapa in care ne aflam acum, dar am putut sa vedem cu totii ca de fapt este nevoie de o modernizare a Constitutiei.

Am avut situatii care nu au avut solutii constitutionale simple, unele nu au avut deloc solutii, va amintesc doar de situatia alegerilor anticipate care ar fi fost foarte bune pentru a putea intra cu un Guvern nou, cu un Parlament nou validat proaspat de cetateni in aceasta etapa extrem de complicata, nu s-a putut si cu siguranta atunci cand Constitutia va fi modernizata este nevoie si de o modernizare a capitolului care se refera la Curtea Constitutionala”, a declarat Iohannis.

Premierul Ludovic Orban a anuntat, joi seara, ca „trebuie schimbata componenta CCR” ca urmare a deciziei prin care CCR a decis ca Parlamentul stabileste data alegerilor parlamentare.

”Vreau sa spun cateva cuvinte despre decizia CCR, care mi se pare abracadabranta, care mi se pare o incalcare flagranta a Constitutiei de catre organismul care trebuie sa fie paznicul Constitutiei. Trebuie schimbat ceva, nu se mai poate asa cu asemenea… Trebuie schimbata componenta CCR, trebuie eliminati politrucii de acolo. Trebuie sa intre numai magistrati cu cariere serioase in spate, nu oameni care au facut politica si care sunt numiti sa raspunda la comenzi politice.

(…) Multe dintre deciziile de acolo vin impotriva intereselor Romaniei.

(…) De ce, ca da ordine Florin Iordache si cu altii catre Dorneanu si cei care au fost numiti politic, care dau pe banda rulanta decizii care nu au legatura cu Constitutia? Majoritatea asta toxica distruge Romania, se comporta ca un inamic intern”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

Mai mult despre: ,

Comentarii: