politica

Iar nu se inteleg. Ciolacu vrea bani de la buget pentru compensarea facturilor, Citu se opune: „Solutiile PSD nu rezolva problema”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni ca pachetul de masuri cu privire la preturile la energia electrica si gaze naturale este finalizat, iar aceste masuri vor fi discutate in sedinta de coalitie de la ora 17,00. El vrea ca banii pentru compensari sa vina de la bugetul statului in timp de liderul PNL, Florin Citu, se opune.

„Am finalizat tot pachetul de masuri, pe toate cele trei componente, astfel incat sa stopam aceasta escaladare a preturilor, sa ieftinim facturile atat catre populatie, cat si catre economie si, nu in ultimul rand, sa incercam sa compensam de la bugetul statului, atat cat isi permite bugetul statului, astfel incat sa nu afecteze zona de investitii si ce ne-am propus pentru acest an. Avem aceste masuri finalizate, le mai discutam acum, la ora 10,00, cu membrii Guvernului din partea PSD, cu Biroul Permanent National si, la ora 17,00, in coalitie. Am avut discutii inclusiv in cursul zilei de ieri cu domnul prim-ministru si alaltaieri cu domnul presedinte Citu, deci am functionat si pana acum”, a spus Ciolacu la sediul central al PSD, inainte de sedinta Biroului Permanent National al partidului.

El a adaugat ca reducerea TVA de la 19% la 5% la energie electrica si gaz „este suportabila de catre bugetul de stat” si ca isi mentine parerea ca aceasta masura trebuie luata de la 1 februarie.

„Sunt mai multe variante, inclusiv am vazut ce s-a intamplat in Franta cu plafonarea preturilor, cu plafonarea preturilor la energie la companiile de stat, la cea mai mare companie de stat, si aceasta este o masura pe care am putea sa o luam. Dupa ce avem o decizie finala luata in coalitie, o vom prezenta. (…) Sunt mai mult masuri si au o coerenta intre ele. La sedinta de coalitie este invitat si domnul ministru al Energiei si reprezentantii ANRE si ai ANPC”, a afirmat acesta.

Ciolacu a mai spus ca de cresterea preturilor la energie este afectata toata Europa si nu considera ca acum este important sa se gaseasca un vinovat pentru acest lucru in Romania.

„Daca doriti o parere personala, nu este admis sa liberalizezi pretul in plina pandemie fara sa gandesti efectele care vor urma”, a conchis el.

Insa liderul PNL, Florin Citu, nu isi doreste rezolvarea crizei facturilor la energie cu bani de la buget, sustinand ca acest lucru nu ar rezolva problema structurala a preturilor, in opinia sa solutia optima fiind un plan de investitii multianul asumat transpartinic, au declarat surse liberale pentru News.ro.

”Florin Citu este interesat de orice solutie pentru facturile la energie care nu discrimineaza si care se aplica unitar in toate sectoarele din economie. In acelasi timp, Florin Citu a avertizat ca aceste solutii, cu bani de la buget pentru persoane fizice si companii, nu rezolva problema structurala a preturilor din energie. Trebuie un plan de investitii multianual, asumat transpartinic pentru a asigura securitatea energetica a Romaniei”, au precizat sursele citate.

Marcel Ciolacu a mai spus ca a avut discutii cu premierul Nicolae Ciuca, duminica si sambata, precum si cu presedintele PNL Florin Citu.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

5 ore ago

Primarul Vlad Oprea, declaratii halucinante: „Locuim trei familii in casa de 1.000 mp: eu, mama si o verisoara”. Nu mai stie cate locuinte are pe numele lui

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a facut declaratii halucinante, luni seara, la Realitatea Plus, incercand…

O oră ago

Un sofer roman de tir a murit in Belgia dupa ce un capac de canal aruncat de pe un pod a intrat prin parbriz. Cinci belgieni au fost retinuti

Cinci belgieni, dintre care doi minori, au fost arestati si urmeaza sa ajunga in fata…

O oră ago

Japonia isi protejeaza frumusetile naturii. Cei care doresc sa urce pe Muntele Fuji vor trebui sa se inregistreze in avans

Prefectura Yamanashi din centrul Japoniei a anuntat lansarea unui sistem online care va reglementa numarul…

2 ore ago

Memoriile Angelei Merkel vor fi publicate in noiembrie. Ea este acuzata acum de „greseli fatale” in relatia cu Rusia

Angela Merkel isi va lansa, pe 26 noiembrie, mult asteptatul volum de memorii cu titlul…

2 ore ago