Iar o sa zbiere Dancila la Strasbourg ca „nu dam socoteala”. Parlamentul European dezbate din nou statul de drept din Romania

politica

Conferinta Presedintilor a decis, joi, ca situatia statului de drept din Romania sa fie dezbatuta din nou, luni, 15 aprilie, in Parlamentul European. Conferinta Presedintilor este compusa din liderii grupurilor politice si presedintele Parlamentului European.

La dezbatere va participa un reprezentant al Comisiei Europene, care va face o expunere a situatiei statului de drept din Romania. Aceasta va fi urmata de noi dezbateri in plenul PE.

Europarlamentarul Cristian Preda a anuntat deja, saptamana trecuta, ca Partidul Popular European cere discutarea situatiei statului de drept in Romania si adoptarea unei noi rezolutii despre „derapajele guvernarii Dancila”. Dezbaterea si votul in Parlamentul European vor avea loc intre 15 si 18 aprilie.

„Date fiind evolutiile recente, grupul PPE cere discutarea situatiei statului de drept in Romania si adoptarea unei noi rezolutii despre derapajele guvernarii Dancila. Am solicitat acest lucru saptamana trecuta la Bruxelles, in sedinta fractiunii parlamentare la care sunt afiliat din 2009 incoace. Dezbaterea si votul vor avea loc in cadrul ultimei sesiuni din actuala legislatura, care va avea loc la Strasbourg intre 15 si 18 aprilie”, a scris pe Facebook Cristian Preda.

Pe 13 noiembrie, Parlamentul European a adoptat un proiect de rezolutie, elaborat de Comisia pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne (LIBE), prin care exprima preocuparea privind modificarea legislatiei penale si judiciare in Romania.

Textul rezolutiei semnaleaza „preocuparea profunda” a Parlamentului European privind modificarea legislatiei penale si judiciare, avertizand ca exista riscul subminarii independentei justitiei si a actiunilor anticoruptie.

Rezolutia a fost adoptata dupa doua dezbateri organizate in Parlamentul European la care au participat premierul Viorica Dancila si presedintele Klaus Iohannis. Documentul, publicat pe site-ul Parlamentului European, contine 13 recomandari catre Romania si institutiile Uniunii Europene in ceea ce priveste sistemul judiciar si combaterea coruptiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: