Iata cat de ZGARCIT e Tiriac. Insa vrea ca romanii sa plateasca 50 euro/lunar pentru refugiati

news

Miliardarul roman Ion Tiriac a propus ca fiecare roman sa plateasca 50 de euro/lunar din salariu pentru a ajua refugiatii, insa chiar el este unul dintre cei mai zgarciti oameni de afaceri.

Despre Ion Tiriac, unul dintre cei mai bogati romani, se spune ca e zgarcit bine. „Tiriac nu plateste niciodata masa la restaurant chiar daca il inviti, chiar daca te invita. De regula gaseste scuze ca nu umbla cu bani la el. Ba mai mult, nu are nici tigari la el si te mai si fumeaza. El da impresia ca tu trebuie sa te simti onorat ca a luat masa cu tine”, il caracterizeaza un cunoscut, citat de Cotidianul.

Zgarcenia lui Ion Tiriac este cunoscuta si de organizatiile caritabile. Spre exemplu, invitat la un dineu caritabil care a avut loc la Palatul Parlamentului acum patru ani, organizat cu scopul strangerii de fonduri pentru copiii institutionalizati din toata Europa, Ion Tiriac a oferit cel mai mic pret pentru ultimul volum „Harry Potter” al scriitoarei J.K. Rowling, mai putin chiar decat Miorita Videanu. Practic, cea mai mica suma oferita pentru un astfel de exemplar a fost de 5.000 de euro si a fost acordata de Ion Tiriac. Spre deosebire de fostul tenisman, Miorita Videanu a licitat putin mai mult, oferind 6.000 de euro.

Tiriac a propus zilele trecute ca toti romanii sa renunte la 50 de euro din salariu pentru a-i sustine pe refugiati.

„Acum incep sa vina. In orice caz, nu e o decizie a Bruxelles-ului, a doamnei Merkel, ci a romanilor. Avem unde, putem! Din aia 500 de euro salariu mediu, sa ne taiem 10% ca sa primim cinci sute, o mie, o suta de mii, care e primul val. In cartea mea, o sa vina un nou val de imigranti de zece ori mai mare”, a spus Ion Tiriac la Realitatea TV.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: