Iata ce au gasit ministrii lui Ciolos: „Inalti functionari n-au auzit de Skype, nu stiu engleza”

news

Secretarul de stat de la Ministerul Muncii, Valeriu Nicolae, povesteste ce fel de experiente halucinante are cu alti inalti functionari ai statului roman, in special cu cei atasati la ambasadele din strainatate.

Nicolae a fost numit secretar de stat in martie 2016, iar mai inainte a fost consilier al premierului Ciolos. El relateaza in Dilema Veche cu ce fel de angajati ai statului, inalti functionari, are de a face:

„Este cea de-a 21‑a adresa oficiala primita intr-o singura zi de la directiile proprii sau ale altor ministere. Toate sint scrise intr-o limba naucitoare si, bineinteles, semnate si stampilate de trei ori, in dublu exemplar. Adresele sint venite cu posta militara, pentru ca e-mail-ul este inventat de nenorocitii aia de americani capitalisti. Neavind stampila, nefiind sfintit de Preafericit si nici blagoslovit de servicii, e-mail-ul este periculos si e lucrul diavolului.

Pare gluma, dar dupa ce a trebuit sa explicam citorva dintre atasatii nostri din strainatate (un fel de elite ale functionarilor publici) ce este si cum functioneaza Skype-ul, incep sa cred ca domnul Oprea ar fi putut sa propuna si sa supervizeze (cu succes, bineinteles) doctorate pe tema securitatii Romaniei si cum sa atasam documente intr-un e-mail. ‘Etica, securitate si filozofie – legatura intrinseca si dinamica a fisierului electronic atasat’ ar fi facut, in mod sigur, furori si ar fi justificat o pozitie de secretar de stat sau de ministru. Exista sigur macar un precedent.

O treime dintre atasatii nostri din strainatate vorbesc limba engleza cu fluenta domnului Iliescu, iar citiva banuiesc ca au scris ‘engleza’ in resume pentru ca sint capabili sa recunoasca cind cineva bate la usa in engleza. Merita trimisi pentru un salariu cit o poala de bani in strainatate, ca doar nu putem sa ne facem de ris si sa stirnim vreun complex de inferioritate vreunui ambasador sau diplomat superior ajuns acolo pe munca cinstita a pilelor lui”, a scris Nicolae.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: