Iata ce inseamna sa fii membru UE. Multumita Romaniei, cadrele medicale din Moldova vor putea fi vaccinate impotriva coronavirusului

politica

Maia Sandu a anuntat, miercuri, ca multumita Romaniei, care a donat o prima transa de 20.000 de vaccinuri Republicii Moldova,  cadrele medicale din aceasta tara vor putea fi imunizate in totalitate impotriva coronavirusului. Romania a primit aceste vaccinuri in calitate de membra a UE.

„O veste foarte buna pentru tara noastra! Acum cateva clipe Guvernul Romaniei a anuntat aprobarea Ordonantei de urgenta prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova. Acest ajutor imediat consta din 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima transa din cele 200 000 de doze de vaccin promise de Romania.

Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. Suntem recunoscatori Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, Prim-ministrului Romaniei, Florin Citu, si poporului roman pentru donatia de vaccin si solidaritatea imensa de care dau dovada”, a anuntat Maia Sandu pe Facebook.

Guvernul a aprobat miercuri o ordonanta de urgenta prin care Romania acorda un ajutor de 20.000 de doze de vaccin anti-COVID Republicii Moldova, a anuntat prim-ministrul Florin Citu.

„In sedinta de Guvern de astazi au fost mai multe hotarari si cateva ordonante, cea mai importanta este ordonanta de urgenta prin care am reglementat ajutorul pe care-l vom da imediat Republicii Moldova, constand in 20.000 de doze de vaccinuri. Este o donatie pe care o vom face, este prima transa din cele 200.000 de vaccinuri pe care le trimitem in Republica Moldova. Astazi a fost aprobata ordonanta de urgenta, dupa ce o sa fie publicata ordonanta de urgenta va fi nevoie de hotarare de guvern pe care o vom aproba, daca este nevoie, intr-o sedinta online pentru a ne asigura ca aceste doze ajung in Republica Moldova cat mai rapid „, a declarat Florin Citu, miercuri, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Mai mult despre: ,

Comentarii: