Iata ce-l asteapta pe Radu Mazare in inchisorile din Madagascar. Va fi disperat sa revina in Romania – Video

news

Fostul primar PSD al Constantei, Radu Mazare, a fost arestat, miercuri, pentru sase zile de catre autoritatile din Madagascar. Inchisorile din Madagascar sunt inspaimantatoare, conditiile de acolo fiind inumane chiar si pentru standardele africane.

Publicatia Mail&Guardian scrie ca in 2017 au murit 129 de prizonieri in inchisoriel din Madagascar ca urmare a conditiile extrem de proaste. 52 dintre acestia nici macar nu au reusit sa ajunga sa fie judecati.

Amnesty International a realizat in 2018 un documentar despre conditiile teribile din puscariile din Madagascar. Iata cateva imagini:

„Autoritatile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Politiei Romane, prin Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala, faptul ca un cetatean roman, urmarit international pentru punerea in aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioada de 6 zile”, precizeaza IGPR.

Politia Romana a fost in permanenta legatura cu autoritatile din Madagascar, colaborand cu acestea in vederea depistarii si arestarii persoanei urmarite international.

„Persoana arestata de autoritatile din Madagascar a fost condamnata de Curtea de Apel Bucuresti, in anul 2017, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu in forma continuata si constituire de grup infractional organizat”, mentioneaza Politia.

Mazare a fost condamnat definitiv in februarie in dosarul retrocedarilor fictive de terenuri de pe faleza din Constanta la 9 ani de inchisoare, insa a contestat sentinta.

Fostul primar al Constantei a fugit din Romania, unde se afla sub control judiciar, pe 30 decembrie 2017, si a ajuns in Madagascar, unde avea afaceri. El a acuzat la momentul fugii presupuse presiuni politice si spunea ca a cerut azil politic in Madgascar.

In urma cu un an, Mazare afirma intr-un comunicat ca se felicita ca a plecat.

“In fapt, spun ce am mai spus, vina mea este una singura: am fost un lider neaservit si incontrolabil pentru Servicii, ca atare o tinta permanenta a Politiei Politice din Romania! In atare situatie concluzia mea personala este una singura: ma felicit ca am plecat dintr-o tara in care justitia poate si achita si condamna o persoana in acelasi timp, pentru exact aceeasi acuzatie, cu acelasi obiect, dar in doua dosare diferite! Asta-i tara? Asta-i justitie? Asta-i dreptate?”, transmitea Radu Mazare in 16 mai 2018, dupa ce Tribunalul Constanta il condamnase la sase ani si jumatate de inchisoare pentru ca a vandut la un pret subevaluat doua terenuri din Mamaia.

Mai mult despre:

Comentarii: