Iata cine este noul sef al DNA: Crin Bologa. Spaima coruptilor din Ardeal. Ministrul Justitiei i-a anuntat si pe noii sefi ai Parchetului General si DIICOT

news

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a anuntat marti ca il propune pe Crin Bologa ca procuror-sef al DNA.

De asemenea, Gabriela Scutea si Giorgiana Hosu au fost propusi pentru sefia Parchetului General si, respectiv, DIICOT.

„Domnul procuror Crin Bologa cunoaste DNA, a lucrat in DNA si nu a avut nicio intersectie cu pasivele DNA. A prezentat un proiect de management complet, concret, cu solutii aplicate. Prestatia la interviu a fost impresionanta, puternica si echilibrata in acelasi timp. Aduce garantia ca lupta anticoruptie va continua energic in conditii de deplin respect al drepturilor si garantiilor procesuale”, a mentionat Predoiu.

Citeste aici detalii despre noul sef al DNA: Cei cinci pentru sefia DNA. Un procuror din Ardeal a ras coruptia din judetul sau, a fost primul pe tara

Inainte de sustinerea interviurilor, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, afirma, pe 14 ianuarie, ca principala calitate a candidatilor la conducerea PICCJ, DNA si DIICOT trebuie sa fie capacitatea manageriala.

„Ceea ce este important este adecvarea la functie, dincolo de stapanirea legilor, a tehnicilor profesionale, e importanta capacitatea de a conduce un sistem, forta, echilibrul, viziunea de ansamblu. Sunt lucruri pe care le vom lua in considerare”, spunea Predoiu.

El a adaugat ca procedura de selectie este una transparenta, ce urmareste realizarea unei selectii obiective.

„Este o procedura transparenta, (…) am optat pentru aceasta maniera de desfasurare a interviurilor pentru a da incredere ca incercam sa evaluam toate fatetele profesionalismului, capacitatii de a conduce sisteme publice ale candidatilor, cooptand in comisia de interviu mai multi specialisti care sa vina cu intrebari din diverse unghiuri de abordare, in functie de profesiile lor, in functie de specializarile lor, astfel incat sa pot sa am o imagine cat mai completa asupra calitatilor pe care le au candidatii, inainte de a lua decizia eventuala de propunere”, a precizat ministrul Justitiei.

Propunerile ministrului justitiei vor fi inaintate Consiliului Superior al Magistraturii, in vederea obtinerii avizului acestei institutii.

Ulterior obtinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul justitiei inainteaza propunerile presedintelui Romaniei, in vederea numirii in functiile de conducere.

Mai mult despre:

Comentarii: