Iata cine sunt „jurnalistii” care ataca violent la Antena 3 lupta anticoruptie: „Colaborator al UM 0225 din cadrul Departamentului Securitatii Statului”

news

Istoricul Madalin Hodor prezinta dovada ca directorul ziarului Cotidianul, Cornel Nistorescu, a fost colaborator al Securitatii. Nistorescu i-a turnat la Securitate pe romanii care se aflau in diaspora. Acum, el ataca violent „statul paralel” la posturile TV conduse de penali.

„Peste doua sute de nume contine prima lista a colaboratorilor aflati in legatura UM 0225, unitatea din cadrul Departamentului Securitatii Statului (DSS) care se ocupa de urmarirea emigratiei romanesti. Unele sunt cunoscute publicului larg si active in spatiul public, cum ar fi Ioan Aurel Pop, noul presedinte al Academiei Romane, Cornel Nistorescu, ziarist, sau sociologul Dorel Abraham”, scrie Hodor in Revista 22.

El aduce aminte ca Nistorescu a fost deja deconspirat de Ion Cristoiu ca fost colaborator al Securitatii.

„Ziarist era inainte de 1989 si ziarist a si ramas cel care figureaza la pozitia 122 din tabel: Nistorescu Cornel, ‘n. 15.12.1948, Tarmos (Turmas n.n.), Hunedoara, ziarist Flacara’. Despre actualul director-general al ziarului ‘Cotidianul’, Ion Cristoiu afirma in februarie 2011 ca ar fi fost ‘platit de DIE (Directia de Informatii Externe n.n.) sa scrie articole inainte de 1989’. Cat de amuzanta (si adevarata) este aceasta disputa vom vedea atunci cand voi publica numele de pe cea de a doua lista”, a promis Hodor.

Inainte de Revolutie, Cornel Nistorescu a fost redactor la revista „Viata studenteasca” (1974-1980), la ziarul „Scanteia tineretului” (1980-1983) si la revista „Flacara” (din 1983). Dupa 1989 a fondat impreuna cu Mihai Carciog trustul ”Expres” si a condus ”Evenimentul zilei” din 1997, dupa demisia lui Ion Cristoiu, pana in 2005. Dupa cativa ani a preluat „Cotidianul”, ziar care a intrat in faliment, continuadu-si aparitia doar on-line, dar acum doi ani ziaruul a reaparut in print, tot cu Nistorescu la conducere.

„Nistorescu s-a remarcat prin voltele politice pe care le-a facut de-a lungul carierei, din opozant al regimurilor Iliescu si Nastase s-a metamorfozat intr-un sustinator al PSD si al atacurilor la justitie, avand un discurs similar posturilor Antena 3 si RTV”, a tinut sa mentioneze istoricul.

Madalin Hodor este cercetator in cadrul CNSAS.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: