Iata cum functioneaza trocul dintre UDMR si PSD. Un exemplu foarte simplu de eficienta a santajului UDMR in fata unui PSD disperat sa isi scape penalii

news

Politologul Ovidiu Voicu, de la Center for Public Innovation, explica detaliat cum reuseste PSD sa ii convinga pe cei de la UDMR sa ii sustina proiectele abuzive din Parlament. 

„Pentru cine nu intelege inca cum functioneaza UDMR, uite un exemplu in 4 pasi de targ politicianist intre PSD si UDMR.

1. Ieri, la Comisia de Regulament din Camera Deputatilor, a primit aviz negativ proiectul introdus de dl. Iordache prin care amendamentele respinse de o Comisie parlamentara nu se mai supun individual votului plenului (am simplificat pentru a fi mai simplu de explicat: ideea e sa evite prelungirea discutiilor pe amendamentele opozitiei). Votul reprezentantului UDMR a fost decisiv.

2. Ieri seara, pe ordinea de zi a Plenului Camerei Deputatilor, a intrat cu prioritate proiectul legii de infiintare a Liceului Romano-Catolic din Targu Mures. E vorba de acel liceu care are in spate un intreg scandal juridic si diplomatic, miza importanta pentru UDMR.

3. Astazi dimineata, la Comisia de Regulament au dezgropat un alt proiect, mai vechi, la care au adaugat amendamentul Iordache, respins ieri, si l-au supus la vot. De data asta, a primit aviz pozitiv, cu votul decisiv de la UDMR.

4. La Plenul de astazi, mai intai se voteaza modificarea Regulamentului, ocazie cu care UDMR isi va plati prima parte. Apoi, pana ajunge aceasta la Monitorul Oficial, se voteaza infiintarea Liceului, prilej pentru PSD sa-si plateasca tainul. Iar la final intra modificarea legilor justitiei, dupa regulamentul modificat.

UDMR nu mai este de mult un partid al maghiarilor, ci doar un club de lobby al coruptilor. Dar aceasta anomalie este atent pastrata de celelalte partide: niciun partid mare, nici macar Uniunea Salvati Romania – USR, nu are o sectie maghiara! Asa cum exista organizatie de femei sau de tineret, poate sa existe si una maghiara, care sa atraga cetateni de etnie maghiara in politica nationala. Atat timp cat partidele zise „romanesti” nu le ofera o alternativa reala, maghiarii vor ramane captivi ai UDMR”, a explicat Ovidiu Voicu pe Facebok.

Comisia de regulament a Camerei Deputatilor a adoptat miercuri , cu 4 voturi ”pentru” si 3 voturi ”impotriva” un raport de admitere a modificarilor propuse la regulamentul acestui for, astfel incat timpii de dezbatere a unui act normativ in plenul Camerei sa fie redusi semnificativ.

”Dupa ce timpul de dezbatere aprobat a fost epuizat, dezbaterea se incheie si presedintele de sedinta supune votului amendamentele cuprinse in raportul comisiei, in urmatoarea ordine: in primul rand, se supun votului amendamentele prin care se propune eliminarea unor texte, apoi amendamentele adoptate de comisie. Daca niciunul dintre aceste amendamente nu a fost adoptat, se supun votului amendamentele respinse din raport, in ordinea inscrisa in acesta. Daca unul dintre amendamente a fost acceptat de majoritatea deputatilor prezenti, celelalte amendamente se considera respinse. Daca niciunul din amendamentele din raport nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi adoptat, se considera adoptata forma initiala”, se arata in amendamentul adoptat de comisia de regulament la propunerea deputatului PSD Eugen Nicolicea.

Acesta si-a motivat propunerea de modificare a regulamentului Camerei Deputatilor invocand o decizie a Curtii Constitutionale din 2001, care prevede: ”Camera Deputatilor, in virtutea autonomiei sale regulamentare, instituite prin art. 61, alin. (1) teza intai din Constitutie, are dreptul sa reglementeze procedura amendamentelor”.

 

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: