Iata cum Rusia „elibereaza” Ucraina. ONU: „Peste 3,3 milioane de persoane au parasit Ucraina. 90% sunt femei si copii”

externe

Peste 3,3 milioane de persoane au parasit Ucraina de la inceperea invaziei ruse, au indicat sambata Natiunile Unite, in timp ce 6,5 milioane de persoane sunt stramutate in interiorul tarii, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Inaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati (UNHCR) a precizat ca 3.328.692 de ucraineni si-au parasit tara de la inceputul razboiului.

”Oamenii continua sa fuga intrucat se tem de bombe, de lovituri aeriene si de distrugeri”, a declarat seful UNHCR, Filippo Grandi.

”Ajutorul este vital, dar nu poate opri teama. Doar incetarea razboiului o poate face”, a adaugat el.

Aproximativ 90% din refugiatii ucraineni sunt femei si copii. Barbatii ucraineni cu varste intre 18 si 60 de ani pot fi chemati sa lupte si trebuie sa ramana in tara.

Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM) a indicat, miercuri, ca 162.000 de cetateni ai unor tari terte au parasit Ucraina in ultimele trei saptamani.

Potrivit UNHCR, sase din zece refugiati ucraineni au ajuns in Polonia, ceea ce inseamna 2.010.693 de persoane pana in prezent.

In Romania au sosit 518.269 de refugiati ucraineni, numar in care sunt incluse si persoanele care au traversat Republica Moldova.

Un numar de 299.273 de refugiati ucraineni au ajuns in Ungaria, iar alti 240.009 in Slovacia.

UNHCR estimeaza ca 184.563 de persoane au trecut din Ucraina in Rusia, dintre care 50.000 au venit din regiunile pro-ruse Donetk si Lugansk.

Mai mult despre: ,

Comentarii: