Iata cum s-a chinuit un jandarm sa descrie injuraturile care i-au fost adresate in Piata Victoriei. Proces verbal de amenda

news

Mihai Mihaita, unul dintre protestatarii prezenti in mod constant in Piata Victoriei, a publicat pe Facebook procesul verbal al amenzii pe care a primit-o din partea jandarmilor. Acestia au tinut sa consemneze, agramat, toate injuraturile pe care le-au primit din partea protestatarului.

Jandarmul care a intocmai procesul verbal s-a chinuit sa descrie, agramat, in ce mod au fost lezate „onoarea si demnitatea” fortelor de ordine.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anuntat, marti, in cadrul audierii in Comisia de Aparare din Senat, ca isi asuma modificarea legii privind adunarile publice, pentru ca aceasta trebuie „adusa in actualitate”, fiind din 1991.

„Eu cred ca este necesar sa se intervina legislativ sa aducem in actualitate o lege din 1991. Si imi asum acest demers. Si sper ca in Parlament sa dezbatem impreuna sa serveasca realitatilor si trebuie sa aruncam un ochi pe legislatie asa incat orice misiunea structurilor statului sa nu mai poata fi pusa sub semnul intrebarii”, a declarat Carmen Dan, in cadrul audierii din Comisia de Aparare din Senat.

Legea nr. 60 din 1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice prevede, la articolul 1, ca „libertarea cetatenilor de a-si exprima opiniile politice, sociale sau de alta natura, de a organiza mitinguri, demonstratii, manifestatii, procesiuni si orice alte intruniri si de a participa la acestea este garantata prin lege. Asemenea activitati se pot realiza numai pasnic si fara nici un fel de arme. Adunarile publice – mitinguri, demonstratii, manifestatii, procesiuni si altele asemenea – ce urmeaza sa se desfasoare in piete, pe caile publice ori in alte locuri in aer liber se pot organiza numai dupa declararea prealabila prevazuta de prezenta lege”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: