Iata de ce a fost bagat Cumpanasu in cursa pentru Cotroceni. Sondaj IMAS, Dancila este pe locul cinci

politica

Cel mai nou barometru IMAS, realizat la comanda Europa FM, arata ca Viorica Dancila se afla pe locul cinci in preferintele electoratului. Klaus Iohannis este pe primul loc, cu 44.6% din intentiile de vot.

Seful statului este urmat la mare distanta de liderul USR, Dan Barna, cu 17%, iar pe locul trei este plasat Victor Ponta, liderul Pro Romania fiind creditat cu 14% din intentiile de vot.

PSD se afla abia pe locul 5, Viorica Dancila adunand doar 8,4%.

Atat Barna, cat si Ponta inregistreaza o usoara crestere fata de precendentul sondaj. Pe locul patru este liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu

Urmeaza Victor Ponta, in crestere fata de luna anteriora, liderul Pro Romania ajungand la 14%. Al patrulea clasat este liderul ALDE, cu aproape 13 procente – acesta intre timp si-a retras candidatura. Viorica Dancila ramane pe locul 5 – in usoara crestere si ajunge la 8,4%.

Sondajul a fost realizat in perioada 5 – 8 august – pe un esantion de 1010 persoane cu varste de peste 18 ani. Eroare de esantionare +/- 3,1%.

Astfel, avand in vedere perioada in care a fost realizat barometrul, nu au fost masurati nici Mircea Diaconu care si-a anuntat candidatura pe 25 august, ca independent sustinut insa de ALDE si Pro Romania, si nici Theodor Paleologu, care va candida in numele PMP (pentur acest partid a fost luat in calcul Eugen Tomac).

Intre timp si-a anuntat candidatura la Presedintie si Alexandru Cumpanasu, care a acumulat un urias capital de imagine in urma tragediei de la Caracal.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: