Iata de ce este nevoie de alegeri anticipate. Majoritatea PSD a adoptat in Senat motiunea impotriva lui Florin Citu. Reactia ministrului

politica

Motiunea initiata de PSD impotriva ministrului Finantelor, Florin Citu, a fost adoptata de Senat, luni, cu 59 de voturi „pentru”, 56 de voturi „impotriva” si  doua „abtineri”.

„Daca partidul zice sa fac un pas in spate, demisionez”, a declarat Citu in urma votului. „Votul nu a avut nicio legatura cu activitatea mea ca ministru, ati vazut la dezbateri ca a fost despre postarile mele de pe Facebook”, a adaugat Citu.

Premierul Orban a anunta ulterior ca Florin Citu ramane in guvern.

„Ar fi culmea ca ministrul Finantelor din guvernul PNL sa fie judecat de cei care au facut praf bugetul in ultimii trei ani de zile. Ultimul partid care poate sa exprime o opinie pe tema finantelor publice este PSD-ul. Asta este o miscare politicianista ieftina.

Domnul Teodorovici, initiatorul motiunii, ar trebui sa dea seama in alta parte pentru dezastrul bugetar”, a declarat Orban dupa votul la motiunea contra lui Florin Citu.

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a prezentat luni mai multe documente din care reiese ca PSD stia inca din luna aprilie ca deficitul bugetar ar putea depasi 4% din PIB.

Ministrul a prezentat note interne din minister care aratau ca inca din ianuarie, apoi din aprilie, si ministrul Teodorovici si premierul Viorica Dancila erau informati de specialistii din minister ca deficitul ar putea depasi 4% din PIB, in conditiile in care veniturile la buget nu puteau atinge nivelul preconizat.

„In 2019, Guvernul PSD a stiut de la inceputul anului ca fara masuri suplimentare, deficitul va ajunge la 4 % la finalul anului, a ascuns aceasta informatie si a mintit in Parlament.

Ce prezentam a fost o surpriza si pentru noi toti. Era stiut de guvernul PSD, nu au luat nicio masura, stiau ca economia ajunge asa si ne-au lasat sa mergem in aceasta directie, totul a fost premeditat, acesti oameni au distrus economia doar pentru interesul personal. Aveau timp, din aprilie trebuia sa ia masuri de corectie

Au mintit in Parlament cand au venit cu bugetul, dar si la rectificare”, a spus ministrul de Finante.

Citu a spus ca documentele vor fi prezentate Curtii de Conturi.

Mai mult despre:

Comentarii: