Iata de ce nu se inscriu procurorii pentru sefia DNA. Tudorel Toader le da deja ordine in baza unor legi nepromulgate

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, luni, ca viitorul sef al DNA trebuie „sa reorganizeze DNA-ul in acord cu noile legi ale justitiei”. Insa in acest moment doar una dintre legile justitiei a fost adoptata, fiind posibil ca aceasta sa cunoasca noi modificari, din toamna.

In acest moment, niciun procuror nu si-a depus candidatura pentru sefia DNA. Luni este ultima zi in care pot fi inregistrate candidaturile.

„Orice procuror care indeplineste conditiile legale, orice procuror care isi doreste sa-si asume in chip decent aceasta mare responsabilitate poate sa-si depuna candidatura, dupa care comisia va face evaluarea, iar presedintele Republicii, in final, va decide”, a spus Toader, la sediul MJ.

Intrebat daca are incredere ca Anca Jurma sa continue activitatea la DNA, Toader a raspuns: „Intrebarea este provocatoare. Evident daca se inscrie, evident ca eu nu ma pot antepronunta.”

Chestionat daca Anca Jurma ar fi mai buna ca Laura Codruta Kovesi, Tudorel Toader a afirmat: „Avem aproape 2950 de procurori (…) Sunt elemente in apreciere, in evaluare. Este elementul obiectiv. Spre exemplu, de indeplinire a conditiei de vechime in profesie. Si elementul personal. Poate unii isi doresc sa se inscrie. Repet, mare, mare responsabilitate. Procurorul sef care va veni va trebui sa reorganizeze DNA-ul in acord cu noile legi ale justitiei. (…) Deci va trebui sa reorganizeze, sa reaseze DNA in parametri competentelor legale, constitutionale. Daca dna Jurma isi doreste aceasta responsabilitate si-o asuma. Vedem ce se va intampla astazi. Am facut apel ca toti procurorii, care isi doresc aceasta functie, sa se inscrie”.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: