Iata de ce se lupta Dragnea cu companiile occidentale. Un documentar interzis la TVR arata cat de mare este influenta Rusiei in economia Romaniei – VIDEO

analize

Una dintre principalele teme de atac ale presedintelui PSD, Liviu Dragnea, atat in campanie, cat si dupa alegeri, o reprezinta prezenta companiilor occidentale in Romania. Sub pretextul ca apara afacerile romanesti, el a lansat o ofensiva la adresa multinationalelor.  Insa marile afaceri „romanesti”, care ar fi sabotate de occidentali, sunt de fapt controlate de agenti ai Rusiei, se arata intr-un documentar realizat de TVR, intitulat „Mostenirea clandestina”.

Imediat dupa alegeri, Dragnea si-a facut cunoscute intentiile privind viitoare politica economica a Romaniei: „Noi trebuie sa ne intrebam de unde consumam apa, gaze, electricitate? De la firme straine care duc profiturile in stranatate. Noi vrem sa facem o Romanie unde sa producem local ceea ce avem nevoie”, a declarat seful PSD la Realitatea TV, chiar pe 11 decembrie.

Dragnea a revenit asupra temei cu „companiile straine” recent, dupa ce Iohannis a retrimis Parlamentul legea privind anularea a 102 taxe. „Va asigur ca majoritatea parlamentara va vota din nou legea privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale, trimisa astazi de Presedinte la reexaminare! Este doar o amanare din care toti romanii au pierdut, in detrimentul companiilor straine care incaseaza taxele radio-tv in schimbul unor comisioane grase”, spunea Liviu Dragnea intr-o postare pe Facebook.

Aceasta atitudine dura impotriva firmelor occidentale este motivata doar de grija fata de companiile romanesti? Un documentar realizat de TVR in 2014, intitulat „Mostenirea clandestina”, a aratat cat de tare au penetrat serviciile Moscovei structurile de stat din Romania, iar mai apoi au contribuit la privatizarea economiei romanesti. Cristian Troncota, specialist in servicii secrete, afirma ca agentii rusi au reusit sa privatizeze in jur de 75-80% din economia romaneasca.

Iata declaratiile lui Cristian Troncota, prezente in documentarul „Mostenirea clandestina”: „A fost mana sovieticilor fara discutie (in decembrie 1989 – n.red.). Toata lumea a recunoscut ca Romania a fost o tara ocupata. Deci vin turistii sovietici, incepand cu septenbrie 1989, si in aprilie mai ramasesera vreo 30.000, din care zice Petre Roman ca doar jumatate erau turisti. Pai, cealalta jumatate, adica 15.000? Domnul Larry Watts, in cartea pe care a publicat-o recent, da 25.000. Si astia se retrag in octombrie 1990. Deci Romania a fost o tara ocupata. Unde au stat? Nu va suprati, nu puteau sa stea prin hoteluri si prin astea. Deci au avut nicte unitati foarte bine pazite, protejate contrainformativ, unde au fost hraniti, unde au stat.

A exista o complicitate a factorilor de raspundere. Uitati-va la capii armatei, dupa ce i-au indepartat pe generalii ceausisti, au fost numai generali promoscoviti. Pai asta a fost lovitura. L-ai indepartat pe Causescu si au pus mana toti care aveau viziuni promoscovite. Asta a fost revolutia.

(…) Tocmai datorita acelor agenti foarte bine insinuati in toate domeniile ei reusesc sa privatizeze cam peste 75-80% din fostul sector de stat comunist. Deci baieti, duceti-va voi in NATO si UE, dar capitalistii care fac economie capitalista in Romania sunt rusi. Aici este problema. Nu ne vor uita niciodata, nu ne vor lasa niciodata din mana. Si acum daca au un capital bine investit aici sigur ca sunt si ei pe piata noastra si au un cuvant de spus”.

Troncota a fost decan la Facultatea de Informatii din cadrul Academiei Nationale de Informatii in perioada 2003-2008.

Vezi declaratiile de la min. 47.00:

Documentarul a fost realizat in mai multe episoade. In martie 2014, directorul general de atunci al TVR, Stelian Tanase, a cerut ca documentarul sa fie scos de pe post, generand un protest al organizatiilor pentru protectia libertatii de exprimare.

„ActiveWatch condamna cenzurarea documentarului ‘Mostenirea clandestina’, realizat pentru TVR de jurnalista Monica Simona Ghiurco in colaborare cu istoricul american Larry Watts. Directorul General Interimar al TVR, Stelian Tanase, i-a cerut cerut telefonic directorului TVR International scoaterea de pe post a documentarului, in timp ce rula”, se arata intr-un comunicat al ActiveWatch.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: