Iata de ce SUA apara DNA. Primarul PSD din Deveselu a cerut spaga pentru drumul militar catre scutul antiracheta

news

Ion Aliman, primarul comunei Deveselu, judetul Olt, a fost trimis luni in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de luare de mita. Conform rechizitoriului, Aliman a cerut spaga pentru drumul militar care ajunge la scutul antiracheta.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de Combatere a Infractiunilor Asimilate Infractiunilor de Coruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Ion Aliman, primar al comunei Deveselu, judetul Olt, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita”, a informat, luni, DNA, printr-un comunicat de presa.

Procurorii anticoruptie noteaza in rechizitoriu ca, la data de 26 ianuarie 2015, in contextul derularii unui contract de executie lucrari („Modernizare drumuri in comuna Deveselu, jud. Olt, 11,517 km – Asfaltare”), Ion Aliman ar fi pretins in mod direct reprezentantului unei asocieri de firme (martor in cauza) suma de 50.000 lei si ar fi acceptat promisiunea acestuia din urma de a-i remite suma de 70.000 lei (ce reprezenta un procent de 5% din contravaloarea unor lucrari deja executate la constructia unei portiuni din contractul mentionat, respectiv un drum in lungime de 620 m). Drumul respectiv este cel care leaga DN 54 Caracal – Corabia de baza militara de la Deveselu, unde se afla scutul militar antiracheta al NATO, sustin procurorii.

“Inculpatul Aliman Ion a dorit sa tina blocati acesti bani pana la momentul negocierii si stabilirii unui comision, pentru sine, cu titlu de mita, in legatura cu drumul militar ce fusese finalizat de SC (…..) SRL la 17.06.2013, asa cum rezulta si din declaratiile martorului (…..)”, se arata in rechizitoriul DNA, potrivit g4media.ro.

Contractul de reabilitare drumuri era in valoare de peste 9,2 milioane de lei. Numai drumul militar a costat aproape 1,3 milioane de lei, potrivit documentului DNA. Pana la urma, primarul nu a mai primit banii si procurorii l-au trimis in judecata pentru infractiunea de luare de mita “sub forma pretinderii”.

“Noi ne pregatim sa ne indeplinim partea de promisiuni si anume ca vom reusi sa terminam in timp util lucrarile elementare de care atat ei, partea americana, cat si locuitorii comunei Deveselu au nevoie”, declara primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, pentru Adevarul, in februarie 2013, la inceperea lucrarilor de amenajare a bazei militare de la Deveselu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: