ICCJ a transat chestiunea privind stabilirea nivelului maxim de salarizare aflat in plata pentru functii similare

news

Inalta Curte de Casatie si Justitie

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis o sesizare a Curtii de Apel Bucuresti, transand chestiunea referitoare la stabilirea nivelului maxim de salarizare aflat in plata pentru functii similar.

“Admite sesizarea formulata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal in dosarul nr. 6533/3/2022 si, in consecinta, stabileste ca: In interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 39 alin. (1) si (4) raportat la art. 6 lit. a), b) si c) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare, la stabilirea nivelului maxim de salarizare aflat in plata pentru functii similare nu se poate tine seama de drepturile salariale recunoscute altor salariati prin hotarari judecatoresti definitive prin care au fost interpretate si aplicate norme legale cu aplicabilitate generala, daca respectiva interpretare a fost ulterior invalidata printr-o decizie obligatorie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntata in dezlegarea unei chestiuni de drept. Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedura civila. Pronuntata in sedinta publica astazi, 16 septembrie 2024”, potrivit site-ului instantei supreme.

Curtea de Apel Bucuresti a sesizat completul ICCJ pentru dezlegarea urmatoarei chestiuni de drept: “In interpretarea si aplicarea art. 39 alin. (1) si (4) raportat la art. 6 lit. a, b si c din Legea-cadru nr. 153/2017, la stabilirea nivelului maxim de salarizare aflat in plata pentru functii similare se poate tine cont de drepturile salariale recunoscute altor salariati prin hotarari judecatoresti definitive prin care au fost interpretate si aplicate norme de lege cu aplicabilitate generala, in masura in care respectiva interpretare a fost ulterior invalidata printr-o decizie obligatorie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntata in dezlegarea unei chestiuni de drept?”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: