ICCJ, decizie definitiva. Alina Bica ramane cu pedeapsa de 4 ani inchisoare cu executare primita in 2019

news

Fosta sefa a DIICOT Alina Bica ramane cu pedeapsa de 4 ani inchisoare cu executare primita in 2019 intr-un dosar in care a fost acuzata de DNA ca l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender, dupa ce un complet de cinci judecatori de la Instanta suprema i-a respins miercuri o cale extraordinara de atac – recursul in casatie.

„Respinge, ca nefondat, recursul in casatie formulat de recurenta inculpata Bica Alina Mihaela impotriva deciziei penale nr. 284 din data de 27 noiembrie 2019 pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Completul de 5 Judecatori, in dosarul nr. 3067/1/2018. Definitiva”, se arata in decizia instantei, citata de Agerpres.

A existat si o opinie separata a unui magistrat, in sensul admiterii recursului in casatie si achitarii Alinei Bica.

Alina Bica a fugit din Romania inainte de pronuntarea sentintei, fiind localizata initial in Costa Rica alaturi de Elena Udrea, dupa care a parasit aceasta tara, in prezent fiind localizata in Italia, unde a cerut sa nu fie extradata in Romania.

Conform unor informatii aparute in presa, un avocat italian care o reprezinta pe Alina Bica a anuntat ca o instanta din aceasta tara – Curtea de Apel din Bari – a respins extradarea fostei sefe a DIICOT in Romania si i-a permis acesteia sa execute pedeapsa in Italia.

Pe 27 noiembrie 2019, Alina Bica a fost condamnata definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 4 ani inchisoare cu executare, intr-un dosar in care a fost acuzata de DNA ca l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

Conform DNA, in cursul anului 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obtine o condamnare cu suspendare in dosarul RAFO, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti. Bica le-a solicitat subordonatilor sai de la DIICOT sa ceara in instanta condamnarea lui Tender la o pedeapsa cu suspendare, potrivit procurorilor DNA.

Astfel, in contextul in care, in primavara anului 2013, Ovidiu Tender era judecat in dosarul ‘RAFO’, instrumentat de DIICOT, in care rechizitoriul a fost intocmit de Bica, omul de afaceri a pus, prin avocatii sai, la dispozitia lui Ionut Florentin Mihailescu, fost ofiter de politie judiciara si consilier al Alinei Bica, documente privind respectiva cauza penala, in scopul consultarii si exprimarii unei opinii, atat de el, cat si de catre Bica, pentru a avea sansa unei solutii favorabile.

„Avand in vedere relatia existenta intre Mihailescu Ionut Florentin si Bica Alina Mihaela, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediul angajatului si avocatilor sai in vederea formularii unei aparari favorabile inculpatului Tender Ovidiu, luand in considerare ca procurorul Bica Alina Mihaela a fost cel care a instrumentat dosarul si a dispus trimiterea in judecata a acestuia. Pentru sprijinul acordat, in scopul aratat mai sus, Mihailescu Ionut Florentin, angajat al SC Prospectiuni SA, firma detinuta de Tender Ovidiu, a beneficiat de un card emis de Unicredit Bank, in care ii sunt virate diferite sume de bani. De asemenea, din actele si lucrarile dosarului nr.393/P/2013, a rezultat ca Mihailescu Ionut Florentin si Bica Alina Mihaela au dobandit bunuri imobile (teren), iar, pentru disimularea provenientei acestora, actele de proprietate au fost intocmite pe numele lui Gavrila Stefan si pe numele altor persoane interpuse”, explica DNA.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: