ICCJ il pune la punct pe Savaliuc in dosarul „caselor” lui Iohannis: „Plangerea este inadmisibila”

politica

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins miercuri o plangere impotriva deciziei procurorilor de a clasa un dosar in care familia presedintelui Klaus Iohannis a fost reclamata de o publicatie online pentru ca ar fi refuzat sa restituie statului peste 300.000 de euro, bani proveniti din inchirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobandit nelegal.

Plangerea a fost facuta de SC Jurindex Media SRL, societatea care administreaza site-ul Lumeajustitiei.ro. Societatea este detinuta de Razvan Savaliuc.

„Respinge, ca inadmisibila, plangerea formulata de petenta SC Jurindex Media SRL impotriva ordonantei de clasare nr. 260/P/2018 din data de 06 februarie 2020 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de urmarire penala si criminalistica confirmata prin ordonanta nr. 448/C/2020 din data de 16 septembrie 2020 a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”, se arata in decizia instantei, care este definitiva, informeaza Agerpres.

Pe 6 februarie, procurorii de la Parchetul General au clasat un dosar in care familia presedintelui Klaus Iohannis a fost reclamata de site-ul luju.ro pentru ca ar fi refuzat sa restituie statului peste 300.000 de euro, bani proveniti din inchirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobandit nelegal.

Potrivit reprezentantilor Parchetului, dosarul a fost clasat in baza art. 16, lit i) din Codul de procedura penala, care prevede ca „exista autoritate de lucru judecat”, respectiv faptul ca faptele reclamate au mai fost investigate in alte dosare, care au fost inchise.

In anul 2018, SC Jurindex Media SRL, societatea care administreaza site-ul Lumeajustitiei.ro, reprezentata de jurnalistul Razvan Savaliuc, a formulat un denunt impotriva presedintelui Klaus Iohannis, a sotiei acestuia, Carmen Iohannis, precum si impotriva notarului Radu Gabriel Bucsa, reclamati pentru savarsirea mai multor infractiuni, printre care abuz in serviciu, fals intelectual, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat.

In denuntul depus la Parchet se arata ca familia Iohannis a refuzat sa restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniti din inchirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobandit nelegal.

Carmen si Klaus Iohannis au pierdut in instanta civila, in noiembrie 2015, imobilul respectiv. Judecatorii de la Curtea de Apel Brasov au hotarat atunci ca imobilul cumparat de Iohannis apartine statului, deoarece proprietarul initial nu mai are mostenitori legali.

Initial, denuntul a fost inregistrat in luna mai 2018 la DNA, declinat apoi la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia si, ulterior, la Parchetul General.

In luna februarie 2019, Carmen Iohannis a fost audiata de procurori in acest dosar, dupa ce sotia presedintelui a amanat de mai multe ori intalnirea cu procurorii, invocand motive medicale sau ca il insotea pe seful statului in vizite in strainatate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: