Idei de afaceri: doi tineri din Sibiu au obtinut peste 120.000 de lei de la firmele de asigurari inscenand accidente rutiere

news

tineri, Sibiu, accidente, inscenate, asigurari, bani

Doi tineri au fost retinuti sub acuzatia ca ar fi cerut peste 120.000 de lei de la firmele de asigurari, dupa ce au simulat mai multe accidente rutiere soldate cu pagube materiale, potrivit unui comunicat de presa al IPJ Sibiu. Cei doi, in varsta de 25 si 28 de ani, au folosit mai multe masini pentru a-si concretiza „ideile de afaceri”.

„La data de 27 septembrie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, au efectuat 5 perchezitii domiciliare in municipiul Sibiu si localitatea Selimbar, intr-o cauza penala care vizeaza savarsirea infractiunii de inselaciune privind asigurarile. Doua persoane au fost retinute. Din cercetarile efectuate s-a retinut faptul ca, in perioada iulie – decembrie 2022, doi sibieni, in varsta de 25, respectiv 28 de ani, ar fi simulat implicarea in mai multe evenimente rutiere soldate cu pagube materiale, pe raza judetului Sibiu si ar fi formulat cereri de despagubiri in scopul obtinerii unor sume de bani din partea societatilor de asigurari. Prin presupusa activitate infractionala s-ar fi inregistrat un prejudiciu de 120.467 de lei”, se arata in comunicatul IPJ Sibiu.

In baza probatoriului administrat in cauza, politistii au luat masura retinerii celor doi barbati pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati unitatii de parchet competente in vederea aplicarii unei masuri preventive. Cercetarile sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu.

Actiunea a beneficiat de sprijinul luptatorilor Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Sibiu, mai precizeaza IPJ Sibiu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: