„Idiocratia regimului PSD-ALDE, exportata la Bruxelles”. PLUS a realizat un rezumat al prestatiei jenante a ministrilor PSD-ALDE

politica

PLUS prezinta un rezumat al modului in care s-au afisat, la Bruxelles, la audierile din Parlamentul European, premierul si ministrii din cabinetul sau. 

„Din pacate, dupa aceste zile de maxima vizibilitate pentru Romania la nivel european, rezultatele sunt cat se poate de rusinoase. Premierul si ministrii sunt nepregatiti, incapabili sa intre in schimburi de idei si total deconectati de realitatea europeana”, concluzioneaza Alin Mituta, unul dintre fondatorii PLUS.

Iata rezumatul:

– Viorica Dancila, vorbind la un eveniment la Parlamentul European, a spus ca sprijina combaterea „negationalismului“, dar si „combaterea Holocaustului“. Ce este acela „negationalism“ sau cum se poate combate un eveniment istoric tragic care a avut loc acum mai bine de 70 de ani doar dumneai poate sti.

– Tot Viorica Dancila, aflata la sediul NATO, declara ca indeamna la „descurajarea aliantei NATO“.

– Tudorel Toader, audiat in Comisia LIBE, a spus ca statul de drept e un concept larg, ce se poate modifica si adapta asa cum doreste fiecare, spre stupefactia deputatilor europeni, care stiu ca statul de drept nu e negociabil, nu face subiectul subsidiaritatii, ci face parte din temelia de valori fundamentale pe care e construita Uniunea Europeana (Articolul 2 TUE).

– Petre Daea, audiat in comisiile pentru agricultura, pentru mediu si pentru pescuit, nu a raspuns concret la nicio intrebare. In schimb, le-a povestit pe larg deputatilor europeni despre sinergii si despre cormoranii care inoata in piscine. Nimic despre cum vede Romania reforma Politicii Agricole Comune, nimic despre cum gasim solutii pentru rentabilizarea activitatii agricole a fermelor de subzistenta, nimic despre cum folosim modelul strategiilor integrate de dezvoltare de tip ITI Delta Dunarii in design-ul noilor fonduri structurale.

– Orlando Teodorovici, audiat in Comisia ECON, a generat confuzie in randul parlamentarilor europeni vorbind despre dosare care nici macar nu se regasesc printre prioritatile publicate de Guvernul roman si neoferind niciun fel de viziune pe subiecte strategice precum Fondul Monetar European propus de Comisie sau despre aderarea Romaniei la zona euro.

– Rovana Plumb, audiata in Comisia pentru dezvoltare regionala si in Comisia pentru transporturi, a vorbit despre cum „sa fie bine ca sa nu fie rau” si a creat si ea confuzie, ca si colegul dumneaei, Teodorovici, vorbind despre dosare care nici macar nu se afla in programul oficial al presedintiei.

– Teodor Melescanu, audiat in Comisia pentru afaceri externe, nici macar nu a inteles de ce se afla acolo, si anume pentru a prezenta viziunea presedintiei Consiliului UE, vorbind cu limba sa de lemn binecunoscuta despre relatiile bilaterale ale Romaniei cu Ungaria sau cu Turcia, lucru care nu intereseaza pe nimeni acolo.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: