Ieftinire de doi bani a benzinei. Prima reducere de pret dupa un sir de 12 scumpiri

news

pret, combustibili, Romania, UE, top 3, ieftin

Petrom, liderul pietei de distributie a carburantilor, a scazut in acest week-end preturile la benzina si motorina, dupa o luna si jumatate de scumpiri. Statia Petrom de pe Soseaua Virtutii din Bucuresti, monitorizata de Economica.net, a afisat pe in 3 martie 2024 un pret al benzinei standard de 7,15  lei/litru, in timp ce pretul motorinei standard este de 7,52 lei/litrul.

Asadar, in acest week-end, compania petroliera a scazut pretul benzinei cu doi bani pe litru si pe cel al motorinei cu patru bani pe litru, comparativ cu nivelurile din 29 februarie, cand a fost operata ultima modificare de pret, o scumpire de patru bani pe litru, aplicata insa doar la benzina.

Aceasta este prima ieftinire a carburantilor, dupa o serie de 12 scumpiri consecutive din ultima vreme, conform sursei citate.

Scumpirile au inceput sa fie operate de la la jumatatea lunii ianuarie, dupa ce, in prima jumatate a lunii, compania scazuse preturile cu 12 bani pe litru asta dupa ce in 1 ianuarie 2024, preturile au crescut cu 29 de bani pe litru la benzina si cu 26 de bani pe litru la motorina, prin majorarea accizei.

Comparativ cu preturile de acum aproape o luna si jumatate, benzina este mai scumpa cu 51 de bani pe litru, iar motorina cu 38 de bani pe litru, aceasta dupa ieftinirea din acest week-end.

Carburantii se vor mai scumpi inca o data, la jumatatea anului, pentru ca, in acest an, acciza la carburanti creste in doua etape, la 1 ianuarie si la 1 iulie. Scumpirea de la 1 iulie, cauzata exclusiv de cresterea accizei (incluzand si TVA aferenta), va fi de 43 de bani pe litrul de benzina si de circa 40 de bani pe litrul de motorina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: