„Iesim in strada sa aparam Romania de praduitori”. Dacian Ciolos si zeci de mii de membri ai Platformei Romania 100 se alatura protestatarilor

politica

Platforma Romania 100 anunta ca se alatura protestelor de strada care vor demara astazi, 20 iunie, in marile orase ale tarii, fata de masacrarea legilor justitiei si a codurilor penale. Platforma Romania 100 are peste 50.000 de membri inscrisi.

„Dragi prieteni,

A fost nevoie sa iesim in strada de multe, mult prea multe ori in ultimele 18 luni. Este nevoie sa continuam sa o facem. Romania decenta de care avem atat de multa nevoie va fi posibila numai daca reusim sa fim impreuna pentru o justitie independenta si siguranta cetateanului. Ne alaturam cu totii protestelor organizate incepand de azi, 20 iunie, ora 18:00, in toata tara (ora 14 in Bucuresti). Vom iesi din nou in strada”, este mesajul transmis de Platforma Romania 100.

Organizatiile de protestatari #rezist si voci influente din spatiul public ii indeamna pe romani sa iasa in strada, miercuri, 20 iunie, in fiecare mare oras al Romaniei pentru a determina caderea actualei puteri PSD-ALDE.

„Am intrat in etapa finala a bataliei pentru viitorul Romaniei. Avem de ales intre un stat de drept si un stat banditesc. Iesiti in strada pe 20 iunie in fata fiecarei prefecturi din fiecare judet. Iesiti si spuneti DA democratiei, domniei legii si luptei anticoruptie. Cereti demisia Guvernului, cereti demisia lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, cereti majoritatii parlamentare sa opreasca schimbarea codurilor penale. Iar daca il suspenda pe Presedinte, spuneti-le ca ei oricum nu scapa. Spuneti-le ca viitorul copiilor nostri si al tarii nu trebuie sa depinda de interesul penal al unui borfas.

Gangsterii au capturat Romania. Au furat la fiecare contract din bani publici, au furat de la Guvern, au furat de la Parlament, au furat de la consiliul judetean, au furat de la primarie, ne-au jefuit pe fiecare dintre noi. Iar cand au inceput sa ajunga la inchisoare, au inceput sa fure institutii si legi. Au transformat codurile penale in codurile penalilor, distrug institutii independente si le pun sub cizma politica, fura democratia cu totul. Romania devine Koruptistan, iar democratia se transforma in cleptocratie”, afirma Coruptia ucide.

Si jurnalistul Moise Guran a lansat un apel pentru ca romanii sa iasa in strada.

„Treaba e serioasa oameni buni. Trebuie sa reactionam imediat si nu pe facebook. Sugestia mea este sa ne mutam in strada. Nu la Parlament, acolo e diversiunea, ci la Victoria. Si nu numai in Bucuresti. Timisoara, Cluj, Sibiu, Iasi! Hai, frate!”, scrie Moise Guran pe site-ul moise.ro.

Comentarii: