„Iesire de ‘spital’. Alo, procuratura generala?!”. Un senator cere anchetarea lui Teodorovici si Darius Valcov

politica

Senatorul PNL Florin Citu a afirmat, joi pe Facebook, ca ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a avut „o iesire de spital” cand a anuntat ca va propune introducerea prin lege a unor amenzi pentru presa, in cazul in care nu verifica informatiile inainte de publicare.

„Iesire ‘de spital’ a lui Teodorovici la adresa presei romane! Incredibila de violenta reactia ministrului Teodorovici la intrebarile presei. Dupa ce a vrut sa limiteze dreptul la munca acum vrea sa puna botnita presei.-(‘Nu stiu daca presa este obligata prin lege sa verifice inainte informatiile si pe urma sa le publice-dar o sa verific personal acest lucru – si daca nu exista in lege o sa propun eu modificarea aceasta, inclusiv o amenda’. – Eugen Teodorovici)”, a scris Florin Citu, joi pe Facebook.

Acesta a adaugat ca, in loc sa ameninte presa, Eugen Teodorovici ar trebui sa nu mai emita ordonante „prin care sa se protejeze de abateri, nereguli si masluiri ale datelor oficiale” si sa dea acces Opozitiei la cifrele bugetului pentru acest an.

„Desi nu se grabeste cu bugetul pentru 2019, Eugen Teodorovici are o reactie deplasata legat de un subiect extrem de delicat. In loc sa ameninte presa, Eugen Teodorovici ar trebui sa faca doua lucruri: – sa ne dea acces noua, opozitiei, sa verificam veridicitatea executiei bugetare pentru 2018. – sa nu mai dea ordonante, OUG 90/2017 si OUG 114/2018, prin care sa se protejeze de abateri, nereguli si masluiri ale datelor oficiale. Informatiile pe care le prezinta public sa fie adevarate sub obligatia raspunderii penale. Asa o sa fie si el obligat sa prezinte adevarul”, a completat liberalul.

Florin Citu se intreaba de unde stia Darius Valcov, consilierul premierul, cifrele deficitului bugerat din 2018, cu o luna inainte de publicarea oficiala a acestora.

„Dupa aceasta iesire ‘de spital’ a lui Eugen Teodorvici, si au mai fost si altele in acest an, ramane o singura intrebare legitima: – de unde stia Darius Valcov cu o luna inainte de publicarea OFICIALA a executiei bugetare cifrele deficitului bugetar pentru 2018? Datele sunt secret de serviciu pana la data publicarii lor. Alo, procuratura generala?! P.S. Degeaba il dai afara pe Misa. Sunt prea multi cei care stiu adevarul”, a conchis senatorul PNL.

Reactia liberalului vine dupa ce in spatiul public au aparut informatii potrivit carora ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a afirmat, ca va propune introducerea, prin lege, a unor amenzi pentru jurnalistii care nu verifica informatiile inainte de a le publica.

Disputa dintre cei doi a aparut dupa ce Citu a sustinut, miercuri, pe Facebook, ca masluirea datelor privind executia bugetara pentru anul trecut a fost premeditata, prezentand drept argumente un act normativ adoptat la finele anului 2017.

„Teodorovici + Valcov = infractori? Masluirea cifrelor referitoare la executia bugetara pentru 2018 a fost premeditata! In decembrie 2017, anticipand derapajele evidente ale economiei si implicit ale deficitului, gasca PSD-ista de analfabeti economici a aprobat OUG 90”, a scris Florin Citu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Luni seara, Dariul Valcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dancila, a scris, pe Facebook, ca deficitul pe cash pentru 2018 a fost de 2,92% din PIB.

Comentarii: