„Ii demascam”. Chirieac, inca 30.000 de euro, fara licitatie, de la un primar PSD. In aprilie, a obtinut 500.000 de euro de la alt primar PSD

politica

Europarlamentarul Clotilde Armand anunta ca o firma controlata de Bogdan Chirieac, DC News Research & Development, a primit miercuri un contract in valoare de 30.000 de euro din partea Primariei Sector 5. Primaria este condusa de Danile Florea (PSD).

Contractul a fost atribuit, fara licitatie, pentru ca firma lui Chirieac sa realizeze sondaje de opinie.

„Am scris de multe ori despre cum functioneaza fabrica de fake news PSD platita din banii publici. Hai sa va mai dau un exemplu recent. Am aflat din SICAP ca site-ul lui Bogdan Chireac a primit ieri prin incredintare directa, fara licitatie, doua contracte in valoare de 30.000 E de la primarul pesedist al Sectorului 5.

Reamintesc ca in luna aprilie firma lui Bogdan Chireac a primit 2.4 milioane lei de la Primaria Sectorului 4 si in luna iulie a mai primit 15.000 E tot de la Sectorul 5.

Asta face PSD inainte de campania electorala. Alimenteaza cu bani publici site-urile de casa pentru a denigra cat mai bine candidatii opozitiei. Nu-i nimic. Ii demascam noi”, anunta Clotilde Armand.

Primaria Sectorului 4, condusa de Daniel Baluta (PSD), si Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 4 au incheiat pe 1 aprilie un contract cu o alta firma a lui Chirieac,  DCNews Media Group, in valoare de 2,5 milioane de lei fara TVA. Obiectul contractului: „Servicii de organizare evenimente pentru Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti.”

Contractul a fost atribuit fara licitatie electronica, iar criteriul de atribuire a fost „pretul cel mai scazut”, potrivit datelor din Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP).

De asemenea, Chirieac este si unul dintre marii beneficiari au ordonantei pentru presa. El s-a inscris cu cinci site-uri pentru a beneficia de banii de la guvern, astfel incat la finalul anului va incasa in jur de 500.000 de euro.

Mai mult despre: ,

Comentarii: