„Ii solicit domnului Manda si colegilor sai din PSD sa nu isi mai bata joc de legile tarii si de banul public”. Noi abuzuri PSD in Parlament

politica

Deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu sustine ca majoritatea membrilor din Comisia parlamentara pentru controlul activitatii SRI au aflat din presa despre audierea lui Horia Georgescu.

Viziteu, care este membru in Comisia SRI, ii solicita presedintelui comisiei, Claudiu Manda, sa respecte procedurile parlamentare si pe propriii colegi din comisie si sa nu ii mai puna in situatia de a afla din mass-media despre audierile programate a avea loc in doar cateva ore.

„Astazi (joi – n.r.) il vom audia in cadrul Comisiei de control SRI pe fostul sef al Agentiei de Integritate, Horia Georgescu, insa majoritatea membrilor comisiei au aflat despre aceasta audiere din presa. Nu este prima data cand se intampla acest lucru, saptamana trecuta fiind aceeasi situatie cu audierea domnului Soviani. Conform procedurilor, membrii comisiei trebuie informati cu cel putin 24 de ore inainte ca urmeaza sa aiba loc o audiere. Si in acest caz insa am fost informat despre audierea din aceasta dimineata abia ieri seara”, a afirmat Viziteu, intr-un comunicat de presa.

Potrivit deputatului USR, membrii comisiei sunt pusi in imposibilitatea de a se pregati asa cum trebuie asupra audierilor pentru ca sunt informati tarziu.

„Ii solicit domnului Manda si colegilor sai din PSD sa nu isi mai bata joc de legile tarii, de banul public si de ceilalti colegi din comisie. Chiar daca pentru partidul aflat la guvernare incalcarea legilor a devenit cutuma, am speranta ca si dansii pot invata sa isi respecte tara, cetatenii si Constitutia, asa cum am vazut in aceste zile in Congresul american, acolo unde audierile importante se stabilesc cu saptamani inainte. Domnule Manda, nici Parlamentul si nici comisiile de specialitate nu sunt instrumente politice in mainile celor care detin majoritatea. Ele reprezinta cetatenii. Aruncand in derizoriu aceste institutii demonstrati ca de fapt nu va pasa nici de tara, nici de Constitutie si nici de cetateni”, precizeaza Viziteu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: