Il asteapta ani grei de puscarie pe Teodorovici. Citu a descoperit dovezi privind „subminarea economiei nationale” in „interese personale”

politica

Ministrul de Finante, Florin Citu, anunta ca a descoperit in minister dovezi privind „deturnarea banului public catre interese personale” care duc catre infractiunea de „subminare a economiei nationale”.

„Cam tot ce am gasit aici a depasit cele mai pesimiste asteptari. Mai mult, am aflat ca situatia reala nu era cunoscuta si nu era anticipata nici de partenerii nostri internationali. Deci informatiile care circulau nu erau cele reale. Concluzia este ca, in ultimii 3 ani, economia Romaniei a fost condusa dupa doua bugete si aici va spun foarte responsabil: a fost un buget, cel prezentat in Parlament si care nu a fost asumat nici de premier nici de ministrul Finantelor Publice, si un al doilea buget, care avea toate informatiile reale, un buget folosit pentru finantarea baronilor locali si asa mai departe. Este exact metoda, si nu am gasit alta comparatie, metoda folosita de Al Capone de a avea doua registre, un registru pentru fisc si unul pentru el”, a declarat Citu.

Intrebat ce inseamana, concret, existenta celor „doua bugete”, Citu a spus ca este „deturnare a banului public catre interese personale”.

„Deturnarea banului public catre interese personale: baroni locali si si sustinerea programelor electorale pentru PSD. Foarte simplu.  Ce s-a intamplat in cei trei ani de zile arata subminarea economiei nationale”, a explicat Forin Citu.

El a mentionat ca analizeaza sesizarea parchetelor.

Mai mult despre: ,

Comentarii: