„Il demiteti pe Vlad Voiculescu?”. Citu, asaltat de Antena 3 in fata Guvernului. Mafia TV, linsaj la adresa ministrului Sanatatii

politica

Antena 3 a continuat si vineri sa faca presiuni asupra premierului Florin Citu pentru a-l demite pe Vlad Voiculescu. Citu a fost asteptat in fata Palatului Victoria de reporterii Antena 3, care l-au intrebat insistent daca il va demite pe Voiculescu.

„Il demiteti pe Vlad Voiculescu?”, a fost intrebat premierul, care vedea pe jos la sediul Guvernului.

„Am vazut ca a facut o declaratie, apoi a venit si si-a cerut scuze. Am discutat cu el, voi mai discuta. A avut o conferinta de presa dupa sedinta de Guvern. Vine in fata dvs. aproape saptamanal cu declaratii de presa”, a raspuns premierul.

„Il demiteti pe Vlad Voiculescu? Ce le transmiteti romanilor care nu si-au putut ingropa rudele crestineste?”, a fost intrebat din nou Citu de Antena 3.

”Acelea au fost regulile aprobate anul trecut, au fost reguli care au fost luate intr-un moment greu, nu stia nimeni care era pandemia, de atunci insa s-au schimbat multe lucruri. De aceea anul acesta sarbatorim Pastele si am putut sa relaxam conditiile pentru Paste, de aceea luam alte masuri. Am invatat intr-un an de zile ce inseamna acest virus, cum putem sa traim cu el si bineinteles ca ceea ce invatam va fi pus in legislatia in vigoare”, a mai spus premierul.

Citeste si: Vlad Voiculescu, linsat concomitent de A3 si RTV. Grindeanu (PSD) si Ben Oni Ardelean (PNL), aliati in lupta pentru demiterea ministrului Sanatatii

Ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu a avut, joi, o disputa cu jurnalistii pe tema unei prevederi legale care interzice imbracarea pacintilor care a murit de coronavirus. In repetate randuri, ministrul a sustinut ca nu exista o astfel de prevedere, insa un ordin de ministru semnat anul trecut de Nelu Tataru, care se refera la pacientii autopsiati, prevede ca ”aceste cadavre se igienizeaza, dar nu se efectueaza asupra lor manopere de cosmetizare si nici nu se imbraca, inainte de a fi introduse in sac”. Ulterior, intr-o postare pe Facebook, Vlad Voiculescu si-a recunoscut greseala, precizand: ”Am preluat o informatie partial gresita”.

”Nu spune nicaieri intr-un ordin de ministru ca oamenii nu ar trebui sa fie dezbracati. Daca nu s-a respectat undeva este lipsa unui bun simt elementar (…) Nu exista nicio prevedere intr-un ordin de ministru care spune ca oamenii nu trebuie sa fie imbracati”, a afirmat, joi Vlad Voiculescu.

Acesta a repetat ca ”nu scrie nicaieri ca trebuie sa fie inmormantati dezbracati”.

”Daca cei de la pompe funebre au inmormantat oameni fara sa respecte legea, atunci, da, au facut-o de capul lor si nu are nimeni din minister de ce sa isi ceara scuze pentru asta. Imi pare foarte rau daca s-a intamplat lucrul acesta. Nu are nicio legatura cu ce a semnat domnul Nelu Tataru in 2020. Va raspunde cine a gresit. Daca cei de la pompe funebre nu au respectat normele in vigoare”, a mai spus ministrul.

Dupa ce i s-a citit din ordinul de ministru semnat de Nelu Tataru in aprilie 2020, Vlad Voiculescu nu a mai facut comentari.

Ordinul prevede: ”Cadavrele contaminate ca urmare a infectiei COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se imbalsameaza cu caracter obligatoriu la sfarsitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infectiei. Aceste cadavre se igienizeaza, dar nu se efectueaza asupra lor manopere de cosmetizare si nici nu se imbraca, inainte de a fi introduse in sac”.

Vlad Voiculescu a venit cu precizari, intr-o postare pe Facebook.

”Tocmai am avut declaratii de presa. Din pacate, in cadrul intalnirii am preluat o informatie gresita si am insistat asupra ei in dialogul cu reporterii, lucru pentru care imi cer scuze. Intr-adevar, asa cum mai multi reporteri au semnalat, o parte a celor decedati – si anume cei autopsiati – conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate in urma infectiei cu SARS-CoV-2 «se igienizeaza, dar nu se efectueaza asupra lor manopere de cosmetizare si nici nu se imbraca, inainte de a fi introduse in sac». Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica in cursul zilei de astazi”, a scris Voiculescu pe reteaua de socializare.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: