Il mai tineti minte? Maiorul arogant care o apara pe Carmen Dan a fost avansat in noiembrie 2020. „Legitimati-va”, le spunea dispretuitor protestatarilor

news

Maiorul de Jandarmerie Ionut Catalin Cristea, care in iunie 2018 a starnit un amplu val de revolta pe retelele de socializare din cauza comportamentului extrem de arogant si dispretuitor la adresa a doi protestatari, a fost avansat in noiembrie 2020 in functia de prim-adjunct al comandantului Jandarmeriei Bucuresti.

Cu trei saptamani inainte de represiunea din 10 August, maiorul Ionut Catalin Cristea a tinut sa isi faca aparitia in fata a doi protestatari care cereau, in fata sediului MAI, demisia ministrului de Interne Carmen Dan. Cei doi protestatari, Marian Raduna si Catalin Tenita, erau indignati de o interventie anterioara in forta a jandarmilor in Piata Victoriei si au amplasat pe trotuar mai multe litere, formand cuvantul „Demisia”.

La un moment dat si-a facut aparitia un individ in civil, care foarte arogant si pe un ton rastit le-a cerut celor doi protestatari sa se legitimize. El a refuzat sa raspunda cine este, sustinand in bataie de joc ca are statie de emisie-receptie de la Mega Image.

Iata dialogul dintre protestatari si individul in civil:

Marian Raduna: Apropiati-va, va rugam, vreti sa comunicati cu cetatenii, stimate domn?

Maiorul Ionut Catalin Cristea: Cine sunteti dumneavoastra?

Marian Raduna: Cine suntenti dumneavoastra?

Maiorul Ionut Catalin Cristea: Un cetatean.

Catalin Tenita: Haideti sa vorbim la bere, daca sunteti un cetatean.

Maiorul Ionut Catalin Cristea: Un cetatean…

Marian Raduna: Un cetatean cu statie, in timpul programului de lucru.

Maiorul Ionut Catalin Cristea: Statia am luat-o de la Mega Image.

Marian Raduna: Sunteti si arogant, extraordinar. Va face cinste…

Maiorul Ionut Catalin Cristea: Cine sunteti dumneavoastra? Legitimati-va!

Catalin Tenita: Un cetatean.

Maiorul Ionut Catalin Cristea: Va rog sa va legitimati.

Catalin Tenita: Dumneavoastra sunteti un cetatean, eu nu ma legitimez in fata unui cetatean.

Marian Raduna: Legitimati-va si stam de vorba, daca vreti. Respectati legea din Romania, stimate domn. Cum va permiteti sa spuneti: „Legitimati-va!”? Asta-i abordare? Nu sunteti un cetatean, sunteti un om platit din bani publici, care ar trebui sa se asigure ca legea este respectata.

Maiorul Ionut Catalin Cristea: Dar eu nu sunt platit, nu sunt platit (din bani publici)

Marian Raduna: Daca ocupati o functie publica, ar trebui sa va dati demisia acum. Este jenant. „Legitimati-va!” Pe bune? Nu vorbiti cu vreun subaltern de-al dumneavoastra, unde ati instaurat dictatura.

Aceasta inregistrare a avut aproximativ 3 milioane de vizualizari, starnind un amplu val de revolta pe retelele de socializare.

Citeste si: Sef din Jandarmerie, arogant si dispretuitor catre o femeie in varsta: „Scoateti-va mana din buzunar cand vorbiti cu mine” – Video revoltator

Marian Raduna si Catalin Tenita au fost amendati apoi de Jandarmerie cu cate 500 de lei.

Catalin Tenita a devenit ulterior deputat din partea USR PLUS, iar Maria Raduna continua sa activeze in zona civica, el infiintand recent un call-center de voluntari pe langa DSP Bucuresti in contextul pandemiei de coronavirus.

Ionut Catalin Cristea, a carui sotie (Oana Cristea), lucreaza in cadrul Serviciului de Informatii Externe, a fost avansat intre timp, desi a fost la conducerea Jandarmeriei Bucuresti si in timpul represiunii din 10 August 2018.

Conform CV-ului de pe site-ul Jandarmeriei Bucuresti, Cristea a devenit locotenent-colonel si prim-adjunct al sefului Jandarmeriei Bucuresti. El este sef al Statului Major, ocupandu-se de mobilizarea fortelor in caz de urgenta.

Mai mult despre:

Comentarii: