politica

Ilan Laufer si-a gasit pereche. Aurelian Pavelescu: „Consecintele sunt devastatoare pentru Iohannis”

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, afirma ca acuzatiile lui Ilan Laufer vor avea „consecinte devastatoare” pentru Klaus Iohannis. „Faptul ca Iohannis este etnic german, nu l-ar fi obligat pe Iohannis sa aiba o atitudine mult mai atenta in aceasta extrem de sensibila chestiune, cunoscuta fiind perceptia publica?”, sustine Pavelescu.

„Ilan Laufer, respins de Klaus Iohannis astazi la nominalizarea pentru Ministerul Dezvoltarii, nemotivat, l-a acuzat direct pe acesta de antisemitism! Situatie extrem de grava, care nu poate fi trecuta cu vederea.

Consecintele? Devastatoare, pentru Iohannis! Singura salvare ar fi sa vina maine-poimaine cu motivatia tehnica a respingerii propunerii de ministru pentru Laufer. Dar, ce-ar putea spune? Ca Laufer nu era pregatit pentru functia de ministru la dezvoltare? Dar aceasta apreciere apartine EXCLUSIV primului-ministru, Vioricai Dancila, iar nu presedintelui. Iar Laufer a mai fost ministru, pe care, la acea vreme, Iohannis l-a desemnat fara sa-i impute ceva: e adevarat, nu avusese loc incidentul cu Israelul.

O singura motivatie am putea banui: ca serviciile secrete i-ar fi turnat lui Iohannis ca Laufer „ar avea intelegeri secrete cu evreii…”. Dar, intr-o asemenea situatie, Laufer ar fi trebuit sa fie dat pe mana procurorilor, ceea ce nu s-a intamplat, situatie care exclude o asemenea banuiala.

De ce acuzatia lui Ilan Laufer va fi, cu atat mai mult, luata in considerare? 1) Legatura lui Iohannis cu Grupul Etnic German, grupare nazista si anti-semita, FDGR declarandu-se continuatorul GEG, cu primarul Iohannis Presedinte FDGR; 2) Opozitia lui Iohannis in chestiunea mutarii ambasadei Romaniei la Ierusalim, care poate fi interpretata, din nou, ca o atitudine ostila fata de Israel; 3) Sprijinul mutual dat de Iohannis lui Ludovic Orban, care i-a acuzat pe Dancila si Dragnea de inalta tradare, in sensul unor legaturi suspecte „cu evreii”; 4) Legatura speciala a lui Iohannis cu Merkel, ostila Israelului in problema palestiniana. Toate acestea creaza o uriasa suspiciune asupra lui Klaus Iohannis in chestiunea israeliana si evreiasca, situatie incompatibila cu functia de Presedinte al Romaniei.

Dar, la urma urmei, este sau nu Klaus Iohannis antisemit? Adica, mai pe romaneste, nu i-ar avea la inima pe evrei? Faptul ca Iohannis este etnic german, nu l-ar fi obligat pe Iohannis sa aiba o atitudine mult mai atenta in aceasta extrem de sensibila chestiune, cunoscuta fiind perceptia publica? Toate cele de mai sus ar putea fi motivatii pentru Ilan Laufer sa fie convins, in forul lui interior, ca Presedintele Romaniei este antisemit?

Dincolo de toate, eu astept ca Klaus Iohannis sa vina cu explicatii de natura politica, tehnica, in privinta lui Ilan Laufer. Referitor la competenta acestuia. Dar, daca ne uitam la guvernul Dancila, explicatiile nu vor fi crezute: exista in guvern ministri pe care Iohannis i-a acceptat si nu se compara cu Ilan Laufer ca pregatire si experienta politica”, a scris Pavelescu pe Facebook.

Ilan Laufer a declarat, marti seara, la sediul PSD, ca presedintele Klaus Iohannis a respins numirea sa in functia de ministru al Dezvoltarii din antisemitism, el acuzandu-l pe seful statului ca acesta este un gest dintr-un lung sir de actiuni antisemite.

„Dragi romani, ma numesc Ilan Laufer, sunt cetatean roman, din parinti romani, nascut la Maternitatea Polizu, foarte aproape de Guvern”, si-a inceput Laufer declaratia.

Ilan Laufer a afirmat ca respingerea numirii sale de catre Klaus Iohannis este neconstitutionala si constituie ”nou act de antisemitism”.

Laufer a spus si ca presedintele a contribuit inclusiv la sabotarea sedintei de Guvern comune Romania-Israel.

„Sunt ingrijorat de motivele reale care au stat la baza respingerii mele, atunci cand m-a refuzat in functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii fara sa motiveze aceasta decizie, ceea ce este neconstitutional. consider ca refuzul presedintelui Iohannis in ceea ce ma priveste este un nou act de antisemitism si vreau sa atrag atentia asupra fenomenului neincetat de antisemitism pe care l-a demonstrat neincetat in ultimul an presedintele Klaus Iohannis”, a afirmat Laufer.

El a sustinut ca presedintele a avut ”mai multe iesiri impotriva evreilor si declaratii antisemite” si ca a blocat numirea unui ambasador al Romaniei in Israel, dorind „sa saboteze” relatiile cu aceasta tara.

„Prin interpusi, a initiat actiuni de urmarire penala impotriva primului ministru Viorica Dancila dupa vizita acestuia in Israel si am informatii certe ca ar trebui si eu sa ma astept la acelasi mod de actiune in ceea ce ma priveste – mai precis un dosar penal care se pregateste acuma pe repede-nainte la comanda presedintelui”, a mai afirmat Laufer.

Laufer a sustinut si ca presedintele Iohannis i-a promis cancelarului Angela Merkel ca va face tot posibilul sa blocheze mutarea Ambasadei Romaniei in Israel de la Tel Aviv la Israel.

Laufer a mai spus ca atacurile antisemite la adresa sa sunt cu atat mai dureroase cu cat din familia sa au decedat 52 de persoane in perioada Holocaustului din Romania.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

2 ore ago

Un individ inarmat, suspectat ca planuia sa dea foc unei sinagogi din Rouen, impuscat mortal de politistii francezi

Politia franceza a impuscat si ucis un suspect inarmat care parea ca planuia sa dea…

35 de minute ago

Speranta de viata la nivel mondial va creste cu aproape 5 ani pana in 2050. Insa batranetea va fi afectata de doua boli care iau avant

Speranta de viata la nivel mondial va creste cu aproape cinci ani pana in 2025,…

15 minute ago

Un elev in clasa a II-a, fiul unui sef de sectie de politie din Cluj, isi terorizeaza colegii, amenintandu-i ca tatal lui ii va aresta

Elevii unui liceu din Cluj si parintii acestora se plang ca baiatul in varsta de…

5 minute ago

Pentagonul: „Ucraina poate folosi arme din SUA doar pe teritoriul sau. Nu ne-am schimbat pozitia”

Pentagonul anunta ca nu si-a schimbat pozitia in ceea ce priveste utilizarea de catre Ucraina…

47 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

4 ore ago