Ilie Nastase, comentarii rasiste si batjocoritoare la adresa Serenei Williams. Presa straina a luat foc

news

Ilie Nastase este anchetat de Federatia Internationala de Tenis (ITF), dupa ce, in conferinta de presa de ieri, a facut un comentariu rasist la adresa Serenei Williams.

La conferinta de presa, in timp ce Simona Halep raspundea in engleza unor intrebari referitoare la faptul ca Serena Williams este insarcinata, Ilie Nastase s-a adresat in limba romana unui membru al echipei: „Sa vedem ce culoare are. Ciocolata cu lapte?”. Comentariul rasist facut de Nastase i-a determinat pe cei de la ITF sa inceapa o investigatie. „ITF nu tolereaza limbajul discriminatoriu. Am aflat de presupusele declaratii ale capitanului Romaniei, Ilie Nastase, si am inceput o ancheta pentru a vedea faptele cu exactitate, inainte de a lua masurile necesare”, a anuntat ITF, potrivit BBC.

Jurnalistii britanici sustin insa ca acesta nu a fost singurul derapaj al lui Nastase. In timpul ceremoniei de vineri, Nastase si-a pus bratele in jurul capitanului nejucator al Marii Britanii, Anne Keothavong, si a intrebat-o in ce camera sta, gestul fiind facut chiar in fata presei. Nastase i s-ar fi adresat in acest fel si in timpul dineului de joi seara.

Screen Shot 2017-04-22 at 10.49.24

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: