Iliescu iese la ATAC: „Minoritati AGRESIVE schimba guverne. Pe cine reprezinta TEHNOCRATII?”

politica

Fostul presedinte Ion Iliescu considera ca Romania se afla intr-un „moment critic” in dezvoltarea regimului politic si se intreaba, intr-un comentariu dedicat implinirii a 26 de ani de la Revolutie, „pe cine reprezinta un guvern de ‘tehnocrati'”. El i-a caracterizat pe tinerii care au iesit in strada dupa tragedia de la Colectiv drept „minoritati agresive”.

„Ne aflam intr-un moment critic in dezvoltarea regimului politic romanesc. Si el nu are cum sa nu se reflecte in plan economic si social. Pe cine reprezinta un guvern de ‘tehnocrati’, cine il controleaza, democratic, asa cum scrie in Constitutie, cand nu mai stim cine si-l asuma politic, cine este puterea, cine opozitia, care ii este programul? In Parlament se voteaza fara o minima dezbatere legi cu impact determinant asupra vietii oamenilor.

‘Societatea civila’ a luat locul cetatenilor, si schimba guverne, impune programe, numeste ministri, creeaza institutii. Minoritati agresive promoveaza interese private, in dauna interesului public. Nu asa ceva am vrut in decembrie 1989”, arata Iliescu, intr-o postare publicata duminica pe blogul sau si intitulata „Dupa 26 ani. Despre Revolutie si despre Romania de azi”.

Fostul presedinte Ion Iliescu spune ca Revolutia Romana a fost un „mare moment de demnitate” al poporului roman iar mostenirea este reprezentata de democratie, „care insa nu este un dat”.

„Pentru ea trebuie luptat permanent. Pentru ca stim ce inseamna lipsa ei. Si nu putem accepta revenirea la totalitarism. La fel de periculos este procesul de golire de continut a democratiei, marginalizarea institutiilor ei fundamentale, Parlamentul, in special, transformarea partidelor politice intr-un soi de spectatori, menite doar sa dea impresia de pluralism politic, si, ceea ce nu putem accepta, deposedarea poporului de suveranitatea sa, prin anularea, pe diverse cai, a votului sau”, subliniaza Iliescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: