Iliescu il vrea pe Ponta INAPOI in politica la nivel inalt. Ce spune despre DEMISIA fostului premier

politica

Demisia lui Victor Ponta din fruntea guvernului a fost intempestiva si necumpanita, sustine Ion Iliescu. Intr-un interviu pentru Digi24, presedintele de onoare al PSD a declarat ca decizia lui Victor Ponta l-a luat prin surprindere, pentru ca fostul premier nu s-a consultat cu partidul.

Victor Ponta nu a putut rezista presiunii pe care a exercitat-o strada si a preferat sa faca un pas in spate, crede Ion Iliescu. Fostul lider al PSD admite insa ca demisia premierului dupa accidentul de la clubul Colectiv era necesara.

„S-a folosit momentul respectiv, cu demonstratia aceea din Piata Universitatii care a creat o stare tensionata si o presiune asupra guvernului la care el nu a rezistat. Pe toti ne-a luat prin surprindere, nici nu s-a consultat cu partidul atunci. Nu poate fi nici el invinuit pentru aceasta decizie, oarecum cam intempestiva. Dar daca nu o facea presiunea asupra lui devenea foarte mare”, spune Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD.

Decizia lui Victor Ponta a fost criticata si de Liviu Dragnea, la vremea respectiva.

„Plecarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului nu a afectat imaginea PSD-ului, a tulburat PSD-ul pentru ca sigur ca PSD-ul dorea sa ramana la guvernare. M-a cautat, a venit la mine acas dimineata, mi-a spus ca a avut o discutie cu domnul Gabriel Oprea cu o seara inainte si ca s-a decis sa isi depuna mandatul”, declara Liviu Dragnea, presedintele PSD

Liderul PSD a fost, de fapt, cel ce a anuntat demisia premierului.

La cincisprezece minute dupa aceasta declaratie, Victor Ponta sustinea ultima sa conferinta La Palatul Victoria.

„Si evident, incepand cu ziua de astazi imi depun mandatul de prim-ministru”, declara la acel moment Victor Ponta, fost premier.

De la Palatul Cotroceni, presedintele Iohannis a comentat demisia fostului premier.

„A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca”, a declarat Klaus Iohannis, presedintele Romaniei.

Totusi, Ion Iliescu crede ca Victor Ponta nu si-a spus ultimul cuvant in politica.

„Este totusi inca tanar pe de o parte si, pe de alta parte, la varsta lui este un om care a acumulat experienta politica utila si necesara si partidului si lui personal si tarii”, adauga Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD.

Victor Ponta a condus Guvernul in perioada mai 2012 noiembrie 2015.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: