Imagine savuroasa. Figurile suferinde ale lui Gadea si Chirieac in timp ce Trump lauda lupta anticoruptie din Romania

politica

Mihai Gadea si Bogdan Chirieac, prezenti la conferinta de presa a lui Iohannis si Trump de la Washington, nu au fost deloc incantati de ce au auzit. Ei au afisat figuri graitoare in momentul in care Trump a declarat ca „aplauda” curajul lui Iohannis de a lupta impotriva coruptiei. 

Imaginea cu figurile celor doi a fost postata pe Facebook de jurnalistul Grigore Cartianu. „Doi suferinzi pe peluza Casei Albe: Gadea si Chirieac. Fiecare fraza a lui Donald Trump, in sustinerea statului de drept si a ofensivei anticoruptie din Romania, era un bici plesnit pe spinarea codosilor lui Varan”, a comentat Cartianu.

Presedintele SUA, Donald Trump, a avut un mesaj puternic de sustinere a luptei anticoruptie din Romania in conferinta de presa pe care a sustinut-o la Washington alaturi de Klaus Iohannis.

„Domnule presedinte Iohannis, aplaud curajul dumneavoastra, eforturile dumneavoastra de a lupta impotriva coruptiei si de a proteja statul de drept. Aceste masuri sunt importante pentru inflorirea comertului si pentru prosperitatea colaborarii”, a declarat Trump in discursul sau.

„Sustinem puternic Romania si lupta impotriva coruptiei. Credem ca presedintele vostru a facut o treaba minunata. El va castiga aceasta lupta si are sprijinul nostru”, a adaugat apoi Trump, raspunzand intrebarilor unui jurnalist roman care a remarcat ca „lupta anticoruptie din Romania e subminata uneori de unii politicieni”.

Ulterior, Chirieac a declarat ca jurnalistii care l-au intrebat pe Trump despre coruptia din Romania si-ar fi criticat tara.

„Acum in 2017, la Washington presedintele Trump chiar in fata unor intrebari puse de catre ziaristi romani la modul ca ‘spriijiniti lupta impotriva coruptiei in Romania’ , presedintele Trump afirma ca ‘sprijinim Romania’. Alt jurnalist spune ‘da, dar nu va deranjeaza? Investitorii americani nu sunt deranjati de coruptia din Romania?’. La care presedintele Trump spune ‘investitorii americani vin in Romania si iubesc Romania pentru ca sunteti pro americani’.

Deci nici macar acolo, la intrebari dure, directe care ar fi trebuit sa-l faca pe presedinte sa reproseze ceva tarii, establishmnentului, oamenilor politici, cum se intampla, noi suntem mult mai critici decat a fost de la inceputul discursului si pana la sfarsit presedintele Trump. Mi se pare incredibil acest lucru,” a spus Bogdan Chirieac, citat de DC News.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: