Imagini de COSMAR. Razboi la granita cu Macedonia. REFUGIATII ataca in forta pentru a fi lasati sa treaca – VIDEO

externe

Mii de refugiati blocati la granita greco-macedoneana au incercat, luni, sa isi continue drumul cu forta. Ei si-au confectionat „berbeci” cu care au incercat sa doboare gardul de sarma ghimpata. Politia a intervenit in forta, cu gaze lacrimogene. 

Incidentele au loc la punctul de trecere a frontierei Idomeni. Refugiatii si-au confectionat arme cu care au incercat sa treaca peste gardul de sarma ghimpata de la granita, mentioneaza Express. De asemenea, ei au aruncat cu pietre. Politia a reactionat cu gaze lacrimogene.

De-a lungul zilei de duminica, Macedonia nu a lasat aproape niciun imigrant sa-i treaca frontiera, in timp ce cu o zi inainte 300 de irakieni si sirieni fusesera autorizati sa intre pe teritoriul sau.

Macedonia este prima tara de pe ruta balcanica, utilizata de catre imigrantii care sosesc in insulele grecesti din Turcia cu scopul de a ajunge in tarile Europei Centrale si de Nord.

Dupa restrictiile impuse saptamana trecuta de catre Austria, Croatia, Slovenia — tari membre ale Uniunii Europene—, precum si de catre Macedonia si Serbia, care au limitat numarul de imigranti carora li s-a permis intrarea pe teritoriul lor, Grecia a avertizat ca aproape 70.000 de persoane risca sa fie blocate pe teritoriul sau in luna martie, fata de 22.000 in prezent.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: