Imagini din FABULOSUL palat cu 1.000 de camere al lui Erdogan. Nevasta este obsedata de LUX – VIDEO

externe

Palatul Alb al lui Recep Tayyip Erdogan este cel mai scump palat rezidential din lume, avand un cost de constructie de peste 490 de milioane de euro si 1.000 de camere. Presa occidentala dezvaluie detalii despre aceasta constructie si despre obsesia pentru cumparaturi a sotiei lui Erdogan, Emine.

Construit intr-un teritoriu impadurit protejat de lege din Ankara, Palatul Alb este de patru ori mai mare decat Versailles, permitandu-i lui Erdogan sa il intreaca in grandoare pe Louis al XIV-lea, „regele soarelui” al Frantei. In interior, un coridor maiestuos duce la o scara impresionanta, iar stilul arhitectonic pare sa fie o combinatie de traditii otomane si seljuk cu cel al unei statii feroviare moderne din China.

Toaletele au tapet din matase, iar intreaga cladire este inconjurata de un parc impadurit. Sute de copaci au fost doborati pentru a face loc noii locuinte a presedintelui, care a construit, pentru precautie, un buncar subteran. Costul total al complexului s-a ridicat la 490,7 milioane de euro, potrivit ministrului turc de finante, Mehmet Simsek, suma dubla fata de estimarile initiale.

Aceasta suma uriasa a fost cheltuita pentru constructia palatului in conditiile in care un sfert din tara traieste in saracie extrema. In acelasi timp, sotia lui Erdogan, care este portretizata in presa oficiala ca o femeie „modesta”, care isi face singura otet in bucatarie, isi permite sa cumpere ceaiuri care costa peste 1.500 de euro kilogramul, informeaza Daily Mail.

palat palat2 palat3 palat4 palat5 palat6

Emine este obsedata de lux, in realitate. Ea cheltuie sume uriase pe haine create de designeri celebri sau pe antichitati. Un mall din Bruxelles a fost inchis la un la un moment dat, pentru ca nevasta presedintelui turc sa isi poata face cumparaturile in liniste.

Averea personala a lui Erdogan este estimata la 150 de milioane de euro. Sursa banilor este un mister.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: