externe

Imagini din satelit de la granita dintre Rusia si Ucraina. Moscova este pregatita de invazie

Federatia Rusa a desfasurat in apropiere de granita cu Ucraina importante capacitati ofensive, in special sute de tancuri, releva imagini surprinse din satelit, informeaza agentia Ukrinform, citata de Agerpres.

„Imagini din satelit de pe Google Earth, realizate in luna noiembrie, arata prezenta a sute de tancuri de lupta rusesti la noua baza militara de la periferia orasului Kamensk-Sahtinski”, mentioneaza agentia de presa citata, care la randul ei citeaza site-ul Defence Blog.

La aceasta mare baza militara, situata la numai 18 km de granita ucraineana, in dreptul regiunii Donbas, se afla sute de tancuri T-64 si T-62M, mii de camioane militare, sisteme de artilerie si alte echipamente militare.

Anterior, seful Statului Major al fortelor ucrainene, generalul Viktor Mujenko, declarase intr-un interviu acordat Reuters ca, din august, armata rusa si-a consolidat in mod semnificativ fortele la frontiera cu Ucraina, ceea ce reprezinta o amenintare militara fara precedent de la anexarea peninsulei Crimeea in 2014.

In sprijinul afirmatiei sale, generalul ucrainean a prezentat mai multe imagini din satelit care arata prezenta tancurilor rusesti T-62 M la 18 km de granita ucraineana, unde numarul lor a crescut de la 93 la 250 intre mijlocul lunii septembrie si 1 octombrie.

In opinia sa, aceasta este o dovada a consolidarii concertate de forte ruse inainte de 25 noiembrie, cand garzile de coasta ruse au oprit cu forta si sechestrat trei nave militare ucrainene in apropiere de stramtoarea Kerci, dupa ce au deschis focul asupra lor, o actiune ce a provocat temeri conducerii ucrainene ca acest incident ar putea fi precursorul unei invazii de amploare. Presedintele ucrainean Petro Porosenko l-a acuzat pe omologul sau rus Vladimir Putin ca doreste sa anexeze intreaga Ucraina. In urma acestui incident naval, Kievul a instituit legea martiala pe o perioada de 30 de zile in zonele cele mai vulnerabile.

Sambata, pe podul peste stramtoarea Kerci, care asigura legatura intre Rusia si peninsula Crimeea, a fost vazut un convoi motorizat de tenhnica ruseasca indreptandu-se spre Crimeea, conform agentiei de presa Unian.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

PSD-PNL, doar 1,67% dintre voturi. Sondaj printre tinerii romani membri ai comunitatii Reddit. Ce partid este pe primul loc

Un sondaj realizat in randul comunitatii Reddit Romania arata ca PSD-PNL ar obtine numai 1,67%…

O oră ago

AUR aduce circul si la Brasov. L-a trimis pe scandalagiul Dan Tanasa sa candideze la Primarie

AUR Brasov si-a schimbat peste noapte candidatul la Primaria Brasov, anuntand vineri ca noul candidat…

2 ore ago

Premierul Poloniei: „Situatia din Ucraina este critica. Deznodamantul razboiului s-ar putea decide in urmatoarele saptamani”

Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri ca in Ucraina "situatia pe front este critica"…

2 ore ago

Puscarie pe viata. O retea de agenti care incerca sa vanda documente ultrasecrete ucrainene rusilor a fost retinuta in regiunea Harkov

O retea de agenti care incerca sa transmita Rusiei documente ultrasecrete de la o uzina…

3 ore ago