Imagini extraordinare, cum aratau femeile din Afganistan inainte ca ISLAMISTII sa ia puterea – Galerie FOTO

life

Femeile din Afganistan nu au purtat intotdeauna burqa si au avut libertatea de a pleca singure de acasa fara a fi insotite de un barbat. Toate acestea s-au intamplat inainte ca talibanii sa preia puterea. Chiar si astazi, femeile nu mai beneficiaza de aceeasi libertate ca in anii ’60 si ’70.

Potrivit unui raport din 2001 al Departamentului de Stat al SUA, femeile erau egale cu barbatii in Afganistan, inainte de venirea talibanilor a putere. Ele au primit drept de vot in anii ’20, iar constitutia adoptata in anii ’60 prevedea drepturi egale cu ale barbatilor. In acea perioada era un puternic curent in societate in favoarea tolerantei si a deschiderii. Insa totul s-a sfarsit odata cu preluarea puterii de catre talibani.

Iata cateva imagini din acea perioada in care femeile erau libere:

femei afgan2
afgan3 afgan4
afgan5 afgan6
afgan7

Si in prezent, chiar daca talibanii nu se mai afla la putere, femeile sunt in pozitii de inferioritate. Guvernul afgan a adoptat recent un cod de conduita care prevede sanctiuni pentru femeile care nu au un „comportament adecvat” in societate. Femeile din imaginile de mai sus ar fi fost aspru pedepsite astazi pentru modul in care se imbracau.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: