Imagini FABULOASE, milioane de BANCNOTE in aer dupa ce SUA a lovit o banca ISIS – VIDEO

externe

Avioanele coalitiei anti-jihadiste au lansat doua bombe de 900 de kilograme fiecare asupra unui imobil care adapostea o banca folosita de ISIS in Mosul, al doilea oras ca marime din Irak, capturat de militanti in 2014, transmite presa internationala.

Un oficial american a estimat ca in urma bombardamentului au fost distruse milioane de dolari obtinuti de ISIS din contrabanda cu petrol, extorcari si jafuri. In imaginile prezentate de armata SUA pot fi vazute bancnotele plutind in aer dupa ce banca a fost lovita.

Aceasta este, aparent, cea mai serioasa lovitura asupra finantelor ISIS si insasi gruparea jihadista a confirmat distrugerile, postand pe internet imagini in urma atacului.

Se estimeaza ca ISIS realizeaza circa 80 de milioane de dolari pe luna, in special din petrol, conform celor aflate de organizatia de britanica de consultanta in domeniul apararii IHS.

In octombrie 2015, coalitia condusa de americani a lansat operatiunea Tidal Wave 2 („Valul distrugator” 2), menita lichideze facilitatile petroliere ale ISIS.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: