externe

Imagini nerecomandate cardiacilor: turisti chinezi, blocati timp de o ora pe marginea unei stanci abrupte, din cauza supraaglomeratiei – VIDEO

Muntele Everest nu este singurul varf din lume care se confrunta cu supraaglomerarea. La inceputul acestei saptamani, grupuri de calatori care escaladau muntele Yandang, in estul Chinei, au ramas blocati mai bine de o ora pe o stanca, agatati de o franghie de-a lungul unei rute fixe de escalada.

Imaginile cu alpinistii atarnand de marginea stancii in timp ce asteptau ca altii sa avanseze de-a lungul via ferrata – trepte metalice fixate pe munte – au devenit virale pe retelele de socializare chinezesti.

„Este inspaimantator! Cineva ca mine, care se teme de inaltime, s-ar putea sa faca pe el acolo sus!”, a scris un comentator online chinez. „Nici macar nu ma voi duce, chiar daca mi se ofera bani pentru a face asta”, a spus un altul.

Wenzhou Dingcheng Sports Development Co., Ltd., care gestioneaza via ferrata, a declarat ca a subestimat numarul de persoane interesate sa urce pe munte.

„Din cauza aprecierii noastre gresite a numarului de clienti care vor veni, a lipsei unor controale eficiente ale traficului, cum ar fi un sistem de rezervare a biletelor, si a deficientelor in gestionarea la fata locului, clientii au fost blocati si prinsi pe traseul de escalada”, a declarat compania intr-un comunicat.

Compania a adaugat ca a oprit temporar vanzarea de bilete in timp ce a gestionat situatia pe plan intern si ca va implementa un sistem de control al traficului pentru vizitatori in viitor.

Muntele Yandang se afla la aproximativ 410 kilometri sud de Shanghai, in provincia Zhejiang, si are o inaltime de 1.150 de metri. Prima saptamana din luna mai este sarbatoarea Zilei Muncii in China, ceea ce a contribuit la numarul mare de turisti din zona.

Un loc popular pentru turistii din China, Muntele Yandang a fost propus recent sa fie desemnat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Ceata densa si vechimea elicopterului – principalele cauze ale accidentului in care a murit presedintele iranian. Implicarea Mossad – total exclusa

Presedintele si ministrul de externe al Iranului au fost oficial declarati morti, dupa ce agentiile…

21 de minute ago

Miron Cozma, agresiv la intrarea la Parchetul General: „Nu a existat Mineriada. Voi i-ati omorat pe astia in Bucuresti”

Miron Cozma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, s-a prezentat luni dimineata la Parchetul…

24 de minute ago

Presedintele Bulgariei califica victoria Ucrainei asupra Rusiei drept „imposibila”: „Cu arme, fara arme – vom ajunge la acelasi rezultat”

Presedintele Bulgariei, Rumen Radev, a calificat victoria Ucrainei asupra Rusiei drept "imposibila" si a facut…

15 minute ago

Cine este Mohammad Mokhber, noul presedinte al Iranului. El a fost de acord sa furnizeze rachete sol-sol si drone armatei ruse

Iata cateva date cheie despre Mohammad Mokhber, 68 de ani, primul vicepresedinte al Iranului care,…

2 ore ago

Controalele la frontierele comerciale post-Brexit vor costa Marea Britanie 5,5 miliarde de euro

Marea Britanie va cheltui cel putin 4,7 miliarde de lire sterline (5,5 miliarde de euro)…

31 de minute ago

Iranienii din tara si din diaspora sarbatoresc cu bere si artificii moartea presedintelui Raisi, considerat vinovat de uciderea a mii de protestatari pentru democratie

Iranienii din intreaga lume sarbatoresc moartea presedintelui iranian Ebrahim Raisi, dupa ce elicopterul care il…

O oră ago