Imagini socante: soldatii rusi executa doi prizonieri de razboi ucraineni, neinarmati, impuscandu-i de la mica distanta – VIDEO

externe

soldat, ucrainean, executat, rusi, prizonier

Cruzimea de care dau dovada trupele rusesti pe frontul din Ucraina a devenit deja rutina pentru lumea intreaga. Cu toate acestea incidentele in care rusii demonstreaza o totala lipsa de umanitate nu inceteaza sa ne ingrozeasca pe toti.

Cel mai recent exemplu sunt imaginile filmate dintr-o drona, in apropiere de Stepove, localitate unde se dau lupte sangeroase intre rusi si ucraineni. Secventele, difuzate chiar pe canalele rusesti de Telegram, surprind capitularea a doi soldati ucraineni neinarmati de catre un pluton rusesc.

Se pare ca soldatii ucraineni ramasesera fara munitie si au fost nevoiti sa se predea, sperand ca vietile le vor fi crutate. Initial, rusii par doar sa-l ameninte cu armele pe primul soldat iesit din transee, dar, de indata ce iese si al doilea, toti soldati rusi trag in ucraineni, de la mica distanta, cu armele automate, pana cand niciunul dintre prizonieri nu mai misca.

Reamintim ca un alt videoclip distribuit pe retelele sociale in luna martie il arata pe un soldat ucrainean, identificat ulterior ca Oleksandr Matievski, neinarmat si fumand o tigara in apropierea a ceea ce pare a fi o pozitie de lupta.

Barbatul este apoi aratat scotandu-si tigara din gura, sufland fumul si poate fi auzit spunand „Glorie Ucrainei”, inainte ca soldatii rusi, care nu apar in cadru, sa traga mai multe focuri de arma asupra lui. Matievski este vazut apoi prabusindu-se la pamant.

Soldatul ucrainean a fost omagiat de Ucraina, de curand inaltandu-i-se o statuie in orasul sau natal. De asemenea, Ucraina i-a acordat postum o medalie.

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: