Imagini socante: un pilot militar american si-a dat foc in fata ambasadei Israelului la Washington pentru a protesta impotriva „genocidului din Gaza” – VIDEO

externe

pilot, american, incendiat, secta, anarhist, ambasada Israelului

Un membru activ al Fortelor Aeriene ale SUA se afla in stare critica in urma autoincendierii, transmisa in direct pe platformele de socializare.

Barbatul, al carui nume nu a fost dezvaluit imediat, a ajuns in fata ambasadei cu putin timp inainte de ora 13.00 si a inceput sa transmita in direct pe platforma de streaming video Twitch.

Reprezentantii fortelor de ordine cred ca barbatul a inceput un livestream, afirmand ca nu vrea sa mai fie complice la „genocidul din Gaza”, dupa care si-a pus telefonul jos, s-a stropit cu o substanta inflamabila si si-a dat foc. Dupa ce a fost cuprins de flacari, a inceput sa strige „Free Palestine!” pana cand a cazut la pamant.

Un purtator de cuvant al Fortelor Aeriene a confirmat ca barbatul era un membru activ al armatei SUA, dar nu a dat alte detalii. Videoclipul a fost ulterior eliminat de pe platforma, dar reprezentantii fortelor de ordine au obtinut si analizat o copie.

Intr-o declaratie citata de cotidianul The Times of Israel, Departamentul de Politie Metropolitana din Washington a declarat ca ofiterii sai au venit la locul faptei in fata ambasadei israeliene pentru a ajuta ofiterii Serviciului Secret al SUA si ca echipa sa de genisti a fost, de asemenea, chemata sa examineze un vehicul suspect. Politia a precizat ca in vehicul nu au fost gasite materiale periculoase.

In decembrie, o alta persoana s-a autoincendiat cu benzina in fata consulatului israelian din Atlanta. La fata locului a fost gasit un steag palestinian, iar actul a fost considerat a fi unul de „protest politic extrem”.

https://twitter.com/i/status/1761944158636331247

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: