Imagini stupefiante. Catedrala Mantuirii Neamului este atat de URIASA incat doar la subsol are spatiu cat pentru alte DOUA biserici – VIDEO

news

Digi24 a difuzat imagini din interioul Catedralei Mantuirii Neamului, aflata in inca in constructie. Postul anunta ca doar subsolul catedralei exista spatuu pentru inca doua biserici.

Cu o fundatie care a inghitit 25.000 de metri cubi de beton si o structura de rezistenta proiectata sa reziste 500 de ani, Catedrala Mantuirii Neamului este cea mai ampla constructie din Romania ultimilor 26 de ani. Mai lunga decat un teren de fotbal, catedrala are amenajate la subsol spatii pentru doua biserici.

Din iulie 2013, de cand au inceput lucrarile, se lucreaza fara intrerupere, sase zile din sapte. Proiectul este in grafic. Au fost realizate 70% din totalul lucrarilor si, oficial, s-au cheltuit in jur de 40 de milioane de euro.

„Suntem la cota 40 de metri. De aici ia nastere turla Pantrocrator care se finalizeaza la cota 106 metri, structura de rezistenta din beton armat, peste care venim cu structura metalica a acoperisului care se finalizeaza la cota 120 de metri. Va imaginati: o sa fie o cladire mai inalta decat Casa Poporului,” spune ing. Vasile Cracaoanu, consilier patriarhal.

La inaltimea de 56 de metri de la nivelul solului, chiar in jurul turlei principale, va fi construit un circuit care va permite vizionarea interioara a Catedralei. Acoperisul va fi montat pana in iunie 2018, iar sfintirea altarului noii catedrale este programata chiar la aniversarea centenarului Marii Uniri: 1 decembrie 2018.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: