Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

externe

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a fost jefuit, sambata dimineata in timp record si cu un modus operandi care nu a lasat loc de indoiala: echipa nu era la prima incercare de acest gen, potrivit TF1info.

Aproape de miezul zilei, trei infractori au fortat intrarea si au intrat in magazinul de bijuterii de lux care mai fusese jefuit in trecut. In imaginile filmate dintr-un magazin din apropiere, unul dintre banditii inarmati si cu casca pare sa pandeasca sosirea politiei, in timp ce complicii sai fura prada. Totul intr-un mod foarte calm, printre trecatori.

„Toate actiunile au fost coordonate, calculate si perfect executate”, a declarat Fabien Bogais, presedintele sindicatului Alliance, police nationale 75.

Dand dovada de un calm impresionant, el isi alerteaza apoi complicii. In cateva secunde, toti fug cu motociclete cu doar cateva momente inainte de sosirea politiei. In alte imagini, hotii trec printre masini pe strazile Parisului.

„Sunt actiuni hotarate, precise, clare, focul de la finalul jafului a fost tras pentru a permite fuga in siguranta. Toate actele au fost coordonate, calculate si perfect executate”, a confirmat Fabien Bogais.

Desi nu se cunoaste inca prejudiciul, acesta s-ar putea ridica la cateva sute de mii de euro. In 2008, din acelasi magazin au fost furate bijuterii in valoare de 80 de milioane de euro.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: