externe

Imaginile din satelit arata distrugerile din nordului Fasiei Gaza: Peste 1.000 de cratere pe o suprafata de aproximativ 10 kilometri patrati

O analiza a imaginilor din satelit cu nordul Fasiei Gaza in urma bombardamentelor a identificat mai mult de 1.000 de cratere vizibile din spatiu pe o suprafata de aproximativ 10 kilometri patrati, se arata intr-o analiza a The Guardian.

Intr-o zona de doar o jumatate de kilometru latime, mai multe blocuri au fost bombardat atat de puternic incat sunt vizibile aproximativ 100 de cratere, unele cu diametrul de pana la aproximativ 14 metri.

Cel putin un spital si trei scoli din zona au fost scoase din functiune. Alte cladiri care apar in imaginea realizata pe 30 octombrie, au fost reduse la o gramada de moloz.

Intr-un razboi lansat ca raspuns la atacul Hamas din 7 octombrie, in care au murit 1.400 de oameni, Israelul a declarat ca a tras peste 8.000 de munitii in Gaza, lovind peste 12.000 de tinte. Acesta este mai mult decat a folosit SUA intr-un an in timpul operatiunilor sale in Afganistan.

Ministerul Sanatatii din Gaza spune ca peste 9.000 de oameni au fost ucisi, dintre care peste 3.700 de copii, numar care l-a depasit pe cel al copiilor ucisi pe an in toate zonele de conflict ale lumii incepand cu 2019, potrivit Salvati Copiii.

Peste 200 de scoli au fost avariate – aproximativ 40% din numarul total de scoli din Fasia Gaza, aproximativ 40 dintre ele foarte grav, potrivit Fondului ONU pentru Copii.

In conformitate cu dreptul international umanitar, scolile si spitalele sunt obiecte civile protejate, iar la tintire trebuie luate in considerare principiile umanitare ale distinctiei si proportionalitatii.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

2 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

55 de minute ago

Permis de conducere de la 17 ani? Parlamentarii romani nu sunt de acord: „Suntem pe primul loc la victime in urma accidentelor de circulatie”

Presedinta Comisiei pentru aparare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a informat, luni, ca nu sustine proiectul…

39 de minute ago

Nivel ridicat de euroscepticism in Serbia: doar 40% dintre sarbi ar vota pentru aderarea la UE. In schimb, 92% dintre albanezi ar vota in favoarea accederii la blocul comunitar

Potrivit unui sondaj recent realizat de Institutul Republican International, cu sediul la Washington, cetatenii sarbi…

50 de minute ago

Decizie majora privind contractele de munca. ICCJ a stabilit ca termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz

Termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz si se…

2 ore ago